Екватор чемпіонату вже позаду. КАЛЕНДАР 6-го туру!

Черговий 5-й тур Регулярної першості Волині з огляду на новорічно-різдвяні канікули та трансферну активність клубів гарантував вболівальникам загострення боротьби та цілу низку сенсацій. В суботу та неділю на майданчиках СК «Арена Спорт» було людно та цікаво, адже крім дорослих свої турнірні завдання вирішували зовсім юні футзалісти (футзалістки також), за яких батьки вболівають на порядок емоційніше зрілої торсиди.

Також матч 3-го туру Чемпіонату України у Другій лізі в неділю 13 січня зіграв луцький «Любарт». На виїзді у Вінниці підопічні Назара Бугайчука гідно протистояли лідеру зональної групи – немісцевому «Володимиру» з Тивріва. Проте здобути залікові бали в турнірну таблицю лучанам поки що невдалося – 5:8 і ми чекаємо в гості у вівторок о 19.00 наступного суперника з міста Лева команду «Галицька здоба».

А в суботу 12 січня вищезгаданий «Любарт» відкривав програму звітного туру поєдинком проти діючих чемпіонів області та володарів Кубку Волині ковельського клубу «Вокар» і зумів створити невеличку сенсацію, мінімально обігравши фаворита 2:1. Такий само рахунок був зафіксований у принциповому хорівському дербі, де однойменний МФК «Хорів» обіграв титуловану «Надію», що залучила для вирішення турнірних завдань досвідчену зірку волинського футзалу Володимира Бобилєва. Протистояння старої «надійної» гвардії проти швидкого «Хоріва» стало прикрасою ігрового дня. До поки тривали «розборки» між амбітними претендентами на титули пелетон суперлігової гонки очолив «Луцьксантехмонтаж». Діючі чемпіони Волинської області з футболу без особливих проблем переграли аутсайдера – горохівський «Агропродукт» і очолили чемпіонську гонку.

Перша п’ятірка суперлігових команд розділена вузеньким діапазоном у три залікових бали, а одна-дві перемоги команд «Камаз-Агро» та «Вотранс» можуть кардинально змінити призові розклади «регулярки». Взагалі справжня боротьба за участь у плей-офф для дев’яти колективів («Агропродукт» скоріш за все вирішуватиме власні завдання і спробує реабілітуватися під час втішного турніру для невдах Регулярного чемпіонату) лише розпочинається.

Наступні вихідні подарують любителям футзалу чергові цікавинки Суперліги, адже останні чотири тури стануть вирішальними у визначенні чвертьфінальних пар в боротьбі за звання Абсолютного чемпіона Волині сезону 2018/2019 та розподілу комплекту медалей у «регулярці». Починається саме «смачне». В наступному 6-му турі амбітному «Любарту» доведеться пройти випробування ультрадосвідченою «Надією», а «Динамо» останні сезони вміє та любить грати проти чемпіонського Ковеля. МФК «Хорів» перевірить майстерність горохівського клубу «Кураж», а «Вотрансу» аж ніяк не можна втрачати залікові бали в поєдинку з «Агропродуктом», котрому лише перемога може дати шанс на плей-офф. Ну а в поєдинку «Камаз-Агро» - «ЛСТМ» на майданчику СК «Арена Спорт» незнайомих гравців за футбольно-футзальними турнірами практично не буде – всі добре знають один одного. Початок матчів традиційно о 16.30 в суботу 19 січня.

 

Рівність суперників у лігах стала трендом нинішнього сезону. Хоча у Вищій лізі триває боротьба за вісімку плей-офф та призові місця Регулярного чемпіонату в режимі одноосібного лідера, в якості якого виступає млинівська «Вілія», та аутсайдерів з Луцька та Ківерець – «Мідас», «Neris-Авангард» та «Колос» відповідно, в котрих лише один заліковий бал на трьох стараннями підопічних Юрія Павельчука. У звітному турі сенсацій практично не сталося, а тому аналіз турнірної таблиці «вишки» у купі із календарем дає можливість місцевим аналітикам прогнозувати попадання до етапу боротьби за абсолютне чемпіонство області команд з першої по сьому позиції, а за останню путівку в плей-офф якраз і має посперечатися вищезгадана трійка. Тим більше, що волею календаря ключові поєдинки прямих конкурентів заплановані на наступні тури.

 

Перша ліга в рамках свого турніру дала можливість всім командам здобути бодай по одному заліковому балу, а команда «Теремно Хліб» взагалі рухається турнірною дистанцією без очкових втрат. У звітному турі найцікавішим поєдинком прогнозовано стало протистояння клубів «Фіміам» та «Вікторія», адже багато вболівальників пам’ятає минулорічний камбек «чорних», котрі поступалися християнському футзальному клубу 1:7, а в підсумку перемогли 8:7. Цього разу глядачі побачили на п’ять голів менше, але рахунок в луцькому дербі 5:5 став підтвердженням рівної боротьби двох гідних суперників. Спрогнозувати результати 6-го туру, де зустрінуться ТеремноХліб - Нововолинськ ТТІ, ФК Олика – ФК Мар’янівка,

Вілія-2 – Бережанка, ФК Рятівник – Вікторія, ФК Топільно – ХФК Фіміам, мабуть найважче у порівнянні з іншими лігами.

 

В Другій лізі без своїх локальних сенсацій не обійшлося. Йдеться в першу чергу про поразку потужного «РадиМо» від амбітного «WestSide», який вкотре довів, що цього річ завдяки рейтингу в турнірах Регулярного чемпіонату зібралися доволі рівні суперники. Судіть самі – навіть «Юність» з Переспи попри відсутність очок у турнірній таблиці в поєдинку з «Луцьктепло» хлопчиком для побиття не виглядала, а лідер атак Сергій Кулюк забив красень-гол ударом через себе. Згідно рейтингового календаря саме в наступних турах будуть остаточно вирішуватися питання щодо розподілу місць.

У 6-му турі на лідера FC«Respect» чекає перевірка на «зірковість» з непокорною «Юністю», а конкурентам лідера турніру клубам «Забіяка» та «РадиМо» доведеться серйозно попотіти в поєдинках проти «Модерн-Експо» та «Надія-2», аби підтвердити свої амбіції щодо призових місць у Регулярній першості.

 

У лізі під назвою «Третя» лише юнаки ФК «Волинь» можуть сміливо готуватися до тестування втішного турніру «Кейк Кап», що дасть можливість командам не потрапившим до плей-офф реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Решта команд продовжує запеклу боротьбу за призові місця «регулярки» та позиції перед вирішальними двобоями. Найкраще з цим завданням справляється одноосібний лідер МФК «Гранітбуд ексклюзив» та бойовий колектив «Волинь-АТО».

 

Низка представників Четвертої ліги вже у цьому сезоні могли би боротися за титули Третьої, а то й Другої ліг. Проте пік емоцій відчутно зростає з наближенням фінішу «регулярки». В двох групах без очкових втрат рухається лише тезка лондонців – ФК «Арсенал». А в заключних турах з чотирнадцяти команд-учасниць остаточно визначяться учасники плей-офф та турніру «Кейк Кап». Впевнено можна сказати, що нудьги в найближчі вік-енди в СК «Арена Спорт» не буде точно, адже продовжуються і перегони в усіх дитячих лігах, де також визначаються чемпіони та призери змагань.

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

Календар 19-20 січня

 19 січня (субота)

 МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

6 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                   FC Respect – Юність П

10.30                   West Side – Луцьктепло

11.30                  Надія-2 – МФК РадиМо

6 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

12.30                  ФК Топільно – ХФК Фіміам

13.30                  Вілія-2 – Бережанка

14.30                  ФК Рятівник – Вікторія

15.30                  Теремно Хліб – Нововолинськ ТТІ

6 тур. Суперліга ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                  Вотранс – Агропродукт

17.30                  Динамо – Вокар-Ковель

18.30                  МФК Хорів – Кураж

19.30                  ФК Любарт – Надія

20.30                  Камаз-Агро – ЛСТМ

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

6 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                  Феміда Юнайтед – ХФК Фіміам-2

10.30                  Ротан плюс – Варта переможців

11.30                  ФК Арсенал – OGGO Team

12.30                  ФК Бельбек – ФК Вілія-Дежа

13.30                  Атлетік Д – ФК Острожець

14.30                  Прип’ять – Імпульс

6 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

15.30                  МФК Гранітбуд ексклюзив – KroshuLutsk

16.30                  Волинь-АТО – Кременець

17.30                  ФК Волинь – Tatrafan

18.30                  ФК Духче – Akcent

19.30                  Волиньсталь-Любарт – Joma-Луцьк

 

МАЙДАНЧИК №1

6-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                  U-7            Олімпія-2 Л - ФК Любарт

10.40                  U-7            ДФК Штурм – Лаккі Тім

11.20                  U-7            ФК Любарт – Універсал

12.00                  U-11          Універсал – Любарт09

12.40                  U-7            Юніор-Мідас – ДФК Штурм

13.20                  U-15          ФК Гірка Полонка – Олімпія Л

14.00                  U-9            Юніор-Мідас – ДФК Штурм

14.40                  U-9            Олімпія-2 – Вілія

15.20                  U-9            Любарт – ДФК Штурм

16.00                  U-9            Вілія – Олімпія

16.40                  U-11          Олімпія Л – Юніор-Мідас08

17.20                  U-13          Олімпія Л – Форвард

18.00                  U-11          Олімпія-2 Л – Юніор-Мідас09 

20  січня (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

6 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                  Олімп – СпецТех-Сахарадо

10.30                  Забіяка – Модерн-Ескпо

6 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

16.30                  Neris-Авангард – Колос

17.30                  Мідас – Торпедо

18.30                  Олімпія – Вотранс-2

19.30                  НФК Боратин – Stella

20.30                  Агромат – Вілія

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

6 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

18.30                  ФК Олика – ФК Мар’янівка

 

МАЙДАНЧИК №1

6-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                  U-13          ДФК Штурм – Рубіж

10.40                  U-13          Рожище – Форвард

11.20                  U-11          Любомль – Форвард

12.00                  U-13          Олімпія06 К – Любарт06

12.40                  U-11          Рівне – Любомль

13.20                  U-13          Любарт06 – Юніор-Мідас

14.00                  U-11          Олімпія К – Рівне

14.40                  U-9            Любарт – АСК Забороль