Брендований чемпіон

Минулих вихідних матчами заключного туру фінішував Літній чемпіонат Луцька. Міська першість визначила призерів у трьох лігах та дозволила багатьом колективам підійти до основної частини сезону в футзальному тонусі та озброєнні. В цьому контексті найбільш цікавим виявилося турнірне протистояння представників Суперліги – «Бренда» та «Камаз-Агро».

Якщо у кубковому півфіналі бойова нічия (серію пенальті виграли «камазівці») стала підсумком цікавої гри, то в «золотому» поєдинку чемпіонату впевнену перемогу  (7:4) здобули підопічні  Назара Бугайчука. Поразка у ключовому поєдинку в купі із програним «Спартаку» кубковим фіналом розчарувала «Камаз-Агро», котрий навіть не прибув на суботньо-недільні матчі та в число призерів потрапити не зумів. Тепер самобутньому колективу варто найти в собі сили, аби в наступних турнірах сезону 2018/2019 продемонструвати свій ігровий запал та найкращі якості.

Луцький «Бренд» тим часом ретельно готується до сезону, щільно працюючи на тренуваннях та ретельно готуючись до офіційних поєдинків в усіх змаганнях, де команда бере участь. Прогрес очевидний, хоча роботи для створення команди-лідера ще величезний обсяг. Літня «вишка» міста підкорилася. Тепер на черзі високі спортивні вершини обласних змагань.

Крок вперед в розбудові командної гри та турнірних результатів зробили і суперники «брендівців» по Вищій лізі. Амбітна «Бережанка» зуміла дотягнутися до звання віце-чемпіонів, а «СпецТех-Сахарадо» на церемонії нагородження примірить на себе комплект бронзових нагород.

В Першій лізі чемпіонату золоті медалі за рахунок перемоги в особистій зустрічі з FC «Respect» виборов володар Літнього Кубку Луцька – «Спартак». Замкнули трійку призерів підопічні Юрія Павельчука з команди «Мідас».

В Другій лізі після заключних матчів за рівності очок у  трьох колективів остаточно були розподілені місця на п’єдесталі пошани. На третій сходинці фінішував «Ярд». срібло у «Бешкетників», а звання  чемпіонів вибороли амбітні гравці «Радивилівмолоко».

Про матчі минулого вік-енду можна прочитати нижче, або у звітах під кожним поєдинком.

 

 

1 вересня (субота)

Олімп – Вікторія 1:0

Поєдинок старих знайомих став насправді «валідольним» в першу чергу для президента «Олімпа» Валерія Івахненка, котрий на останній хвилині гри кілька разів хапався за серце та голову. І було чого. На табло горів доволі «слизький» рахунок 1:0, а його підопічні не могли влучити у порожні ворота «Вікторії». Більше того – гості дивом не покарали «червоно-чорних» за марнотратство. Проте фінальна сирена засвідчила перемогу команди «Олімп».

«Вікторія» могла розраховувати на позитивний результат, але гра без жодної заміни давалася в знаки. Команда господарів тримала швидкість і не давала супернику розганяти позиційні атаки, в яких першу скрипку грав обізнаний у футзалі Олександр Грицюк. Але «селект» вперто не хотів влучати у сітку воріт «олімпійців», обравши шлях до протилежної рами рамки на 7-й хвилині гри після удару Олега Потрапелюка. Забитий гол став єдиним у цікавому протистоянні, що завершилося вікторією суперника «Вікторії». Ось така тавтологія та метафізика.

 

Мідас –Спартак 6:3

Звичайно вивіска «Мідас»-«Спартак» не така приваблива для любителів гри у м’яч ногами, як приміром «Зеніт»-«Спартак». Проте нудьгувати вболівальникам на трибуні СК «Арена Спорт» не довелося на відміну від глядачів північного дербі, де голів не було. Вже на 3-й хвилині «античний» колектив пробив голкіпера «гладіаторів», але перевагою насолоджувався недовго. Менше ніж за хвилину луцький спартаківець Володимир НОвосад рахунок зрівняв, а ще за пару хвилин Вадим Іанюк виконав чарівний парашут під оплески глядачів – 1:2.

Наприкінці тайму володар Кубку міста Антон Капаєв збільшив перевагу до двох м’ячів. Але останнє слово залишилося за «Мідасом». Дальній, потужний та влучний постріл вдався Віталію Пшоніку.

Після відпочинку гра набула другого дихання. Атакувати гравцям було набагато цікавіше, аніж дбати про захист. З лав запасних постійно лунало: «Додому!». Проте марно.

«Волошково-білі» зловили кураж. Спочатку Микола Митюк зрівняв рахунок, а далі дублі у виконанні Віталія Пшоніка і того ж таки Миколи Митюка зробили рахунок 5:3, а з тим і вагому заявку «Мідаса» на перемогу у матчі.

Всі намагання «червоних» врятувати гру виявилися марними і переможна крапка у виконанні Максима Мохнюка підсумувала результат 6:3 на користь підопічних Юрія Павельчука. Проте поразка «Спартака» не стала фатальною у турнірній боротьбі за медалі вищого ґатунку.

 

Альянс – Бешкетники 2:4

З корабля на футзал, саме так можна було перефразувати відоме прислів’я по відношенню до команди «Альянс», яка ледь встигла вписатися у  регламентні норми по часу, приїхавши на гру після футбольного матчу. Молоді гравці без розминки кинулися у наступ і менше ніж за 2 хвилини стараннями Олександра Баса повели у рахунку.

«Бешкетники» здивувалися, але не збентежилися і відповіли кількома небезпечними ударами свого лідера – Ігоря Шевельова. Тиск на ворота господарів з кожною хвилиною зростав. Кількість ударів у рамку «синіх» все збільшувалася, але конвертуватися в голи не поспішала. «Альянс» впевнено дотерпів до сирени на перерву і на другий тайм вийшов з гандикапом в  один м’яч.

Відпочинок був потрібний обом командам, які мали лише одну заміну на двох у складі «Альнсу». Передишка пішла більше на користь «Бешкетникам», котрі свою гру побудували навколо свого капітана Ігоря Шевельова. Саме 13-й номер гостей зумів потужним ударом з лівої ноги знайти на дальній стійці Віталія Васильєва і на табло загорілися одинички.

Через кілька хвилини команда з хуліганською назвою вже була попереду після автоголу суперників. А ще за хвилину чергова «пушка» Ігоря ШЕвельова дала результат – 1:3.

Залишок ігрового часу вмістив в себе обмін голами та спробу «альянсівців» грати з п’ятим польовим. Проте комфортні  4:2 на користь «Бешкетників» залишилися  незмінними.

 

Ярд – Радивилів 2:6

Матч між двома клубами «червоних кольорів» розпочався під диктовку «молочників» - Олександр Сачковський вже на перших секундах зустрічі відправив м’яча в сітку воріт суперника. Він же замкнув дальню штангу ще через три хвилини. Тиск на «дворові» ворота не зменшувався навіть за огляду на перевагу в два м’ячі у «червоно-білих». «Радивилівці» не збиралися зупинятися, а «ярдівці» вряди-годи відповідали контратаками, в яких гравці з «двору» намагалися масою «продавити» суперника.

Більш швидкісна та технічніша гра «молочників» не залишала сумнівів у тому, хто святкуватиме перемогу цього вечора, тими більш, що початок другої половини матчу був абсолютним повтором старту: знову на перших секундах успіху добився невтомний Сачковський, оформивши для себе хет-трик. Його підтримав Іван Бандура, на що «ярдівці» таки змогли відповісти голом досить швидко, щоправда в цьому їм допомогло падіння Василя Єфімчука під час ігрового єдиноборства. Одначе автор цього голу Олег Борисюк підтвердив свою майстерність в наступному епізоді, коли результативно замкнув передачу партнера.

 Однак «перелому» в грі не вийшло: спочатку Владислав Козачок, а потім Іван Бандура «розписалися» в воротах «Ярду» і встановили остаточний підсумок матчу 6:2 на користь «Радивилова».

 

Камаз-Агро – Теремно-Хліб -:+

Нажаль, але відсутність мотивації у «камазівців» боротися за медалі ґатунком нижче «золота» стала на заваді гри. Команда на поєдинок з «Теремно-Хліб» не з’явилася, відмінусувавши собі три залікових бали у турнірній таблиці.

 

Бренд - Спецтех Сахарадо 6:4

Без перебільшення цей матч став окрасою ігрового тижня, а, можливо, і усього літнього чемпіонату! Менше трьох хвилин знадобилося командам, щоб забити чотири голи на двох. Першим відкрив рахунок «Бренд», на що Василь Шишка вивів вперед «Спецтех». Рівновагу відновив Артем Назарчук, і після цього, хоча гольова злива дещо і вщухла, проте не вщухли пристрасті на майданчику. Напрямки атак змінювалися з карколомною швидкістю, а «карусель» гравців викликала захоплення у поціновувачів гарного футзалу.

Таку гру ніхто не назвав би нудною! За три хвилини до екватору гри Роман Козачок таки вивів вперед «Бренд», але на перерву довелося йти за нічийного рахунку – хет-трик Василя Шишки постановив другий тайм розпочати з залікового паритету.

Після відпочинку здалося, що буде відтворено початок матчу, адже Олександр Лисенко добився успіху вже на перших секундах, але гострі випади «Спецтеху» ліквідував бездоганними діями в «рамці» Дмитро Притулюк. Було помітно, що підопічні Назара Бугайчука отримали настанову від тренера будь-що не дозволити «розігнатися» Василеві Шишці, і «брендівці» в принципі  давали раду цьому завданню, хоча іноді і ціною фолу.

 Мінімальне відставання змусило «цукровиків» вдатися до тотального пресингу під час останньої п’ятихвилинки, але слід віддати належне гравцям «Бренду», які досить грамотно, за рахунок руху і чітких передач в одне-два торкання виходили з-під тиску. В один з таких епізодів Дмитро Заболотько відгукнувся на довгий «розрізний» пас і в дуелі з воротарем вийшов переможцем. Гол від кращого в складі «Сахарадо» Шишки за півхвилини до фінальної сирени вже нічого не зміг вирішити – Лисенко сквитав його і встановив остаточний рахунок матчу 6:4.

 

2 вересня (неділя)

Вікторія – Мідас  3:12

Гру яку очікували абсолютно усі учасники першої ліги Літнього чемпіонату, адже «Вікторія» могла у випадку перемоги добряче допомогти «Олімпу» запригнути у трійку призерів. Проте іншої думки були гравці «Мідаса» які з перших хвилин почали атакувати ворота свого суперника, голів довго чекати не довелося, Віталій Пшонік відкрив рахунок у матчі. Вже за дві хвилини перевагу «Мідасу» збільшив Микола Митюк. Мідасівці прямопропорційно минулому взяттю воріт за дві хвилини забили знову, це Олександр Дудко почав свою гольову феєрію. В цьому матчі у «Мідаса» здавалося залітає абсолютно все, наприкінці тайму Олег Мартин також включився і збільшив свій бомбардирський доробок. Другий тайм вже був формальністю і гравці просто догравали поєдинок до фінальної сирени, це дало «Вікторії» розмочити рахунок. Але підсумковий рахунок 12-3, міг лише радувати гравців «Мідасу». 

Респект – Олімп 7:0

Остання гра Літнього чемпіонату у першій лізі, між «Респектом» і «Олімпом» розпочалася з атак «олімпіоніків», проте реалізувати свої моменти Оніщук Юрій і Маціюк Микола не змогли. Відповідь «Респекта» була показовою, Ярослав Поляк і Ярослав Кухаренко переграли оборону суперника результативними ударами. В другому таймі, «Респект» збавляти заданий темп і не збирався, так лише за дві хвилини після початку другого тайму рахунок подвоївся. В «Олімпу» другий тайм не задався, хоча в цьому дуже постаралися гравці «Респекта» які не підпускали до своїх володінь «Олімп». Грамотно діявши на майданчику гравці «Респекта» довели рахунок до розгромного і підсумкові 7-0 світилися на табло. «Респект» здобуває перемогу і виграє срібні медалі.

Бережанка – Камаз Агро +:-

Через неявку команди Камаз-Агро, технічну перемогу зараховано «Бережанці» яка і стала срібним призером вищої ліги Літнього чемпіонату.

Теремно Хліб – МФК Бренд 2:8

Гра яка нічого не вирішувала для МФК Бренд, адже чемпіонство було оформлене за день до того в грі проти Сахарадо. Старт матчу розпочався з голу Ігора Ревчука, але успішний початок для «теремнівців» буквально в іншій атаці розвіяв Роман Козачок який зрівняв рахунок. «Бренд» провів всю гру застосовуючи воротаря, це давало змогу подовгу контролювати м’яч і розігрувати лишнього. Проте до перерви брендівці змогли відзначитися лише тричі. Другий тайм вже «теремнівці» пішли у ва-банк випустивши п’ятого польового, проте ефективності це не принесло, команди по-черзі атакували 5-на-4, успішніші в цій дуелі були все ті ж гравці в чорно-сірих футболках. Поразка «Теремно Хліб» не дала змоги вибороти призові місця у Літньому чемпіонаті.