Тріумф Спартака та інші битви вихідних

Третій тур подарував футзальним уболівальникам масу неймовірних та цікавих поєдинків. Нова та закручена інтрига у Другій лізі – навіть «Альянс» має шанси на медалі, але дуже мізерні; Перша ліга має чемпіона, а от із іншими місцями ще не все так однозначно; Вища ліга взагалі подарувала надцікаві протистояння, а розв’язки на останніх хвилинах закрутили ще ту Санта Барбару.

Все однозначно лише із кубком – Спартак чемпіон!

Але про все по порядку…

 

Олімп – Мідас

Битва старих знайомих у погоні за третю сходинку розпочалася із розвідки. Але уже з середини тайму «мідасівці» захопили ініціативу, а Андрій Ковальчук влучив головою у штангу. Однак і олімпійці відповідали небезпечними контратаками. Проте на перерву на табло горіли «бублики».

На 15 хвилині «Олімп» у черговій котрі створив майже шедевр: Юрій Онищук шедевральною передачею п’яткою відпасував на Михайла Лобоцького, котрий розібрався і з захисником, і зголікіпером – 1:0. Перший гол молодого олімпійця у новому -одруженому статусі.

 Підопічні Юрія Павельчука кинули усі сили на відновлення паритету, але відмінні дії Івана Семенюка в рамці та банальне невезіння залишало рахунок незмінним. «Валідольне»закінчення порадувало глядачів: удар Сергія Чемериса прийняла перекладина, Олександр Миронюк дивом не влучив головою по м’ячу в незахищені ворота… «Олімп» усе ніяк не міг розвинути свій успіх, а «Мідас» тратив усі сили на позиційні атаки. Обмін хорошими ударами здійснили Олег Мартин та Олександр Івахненко, а стовідсотковий момент не реалізували Олег Потрапелюк із Юрою Онищуком. А фіолетово-білі, після серії затяжних кутових, де червоно-чорні дещо втратили концентрацію зуміли зрівняти рахунок зусиллями Андрія Ковальчука. Чудову нагоду принести перемогу своїй команді мав досвідчений ветеран Олег Мартин, але і удар і добивання зумів парирувати страж «Олімпу» у карколомному стрибку. Товариші поза полем, розійшлися миром і на майданчику – 1:1 і вся дружньо-спільна боротьба за медалі попереду.

 

FC Respect – Спартак

Битва за золото розпочалася надто стрімко, уже на першій хвилині поєдинку Антон Капаєв буквально увігнав шкіряного у верхній кут воріт. Подвоїти перевагу червоних міг Микола Казьмірук, але штанга виручила Андрія Ткачука. На 5-й хвилині Віктор Сущ зумів відновити паритет точним нижнім ударом – 1:1. На 10-й хвилині Антон Капаєв зумів черговий раз вивести «Спартак» уперед. Під кінець тайму Володимир Журибіда примудрився спочатку  у неймовірному падінні по лінії врятувати свої ворота, а за кілька секунд вразити чужі – 1:3 на перерву.

У другому таймі гра тривала у обопільних атаках, у яких спочатку Дмитро Журавський запалив на табло 1:4, а Ігор Савич вдало замкнув простріл партнерів – 2:4. «Сімнадцятка» команди «поважних» усіляко заводив партнерів, нерідко брав гру на себе і за 2,54 до кінця зумів відновити інтригу у матчі – 3:4, а згодом влучив у поперечину. Здавалося гол синьо-білих назрів, проте шостий фол мало не порушив усі сподівання. Вадим Іванюк узявся виконувати 10-метровий, але Андрій Ткачук зумів врятувати своїх партнерів та надію на здобуття залікових балів. Однак, усі зусилля FC«Respect» разом із фінальною сиреною розвіяв Антон Капаєв своїм точним ударом. Хет-рик невгамовного Антона і битва за шість очок виграна – 3:5.

 

Альянс – Ярд

Молодим гравцям «Альянсу» потрібно таки перестроїтися та усвідомити: футболі футзал – це два різних види спорту. Допоки молоді гравці робили безглузді тактичні та технічні помилки, досвідчені бійці «Ярду» кували свою новітню історію. Точні удари Артема Лимана і Миколи Дяка – запалили на табло комфортні 2:0. Безглузда плутанина ВолодимраПрокопчукафутзалу із волейболом привела до необов’язкового вилучення. Олег Борисюк лише з другої спроби зумів переграти Руслана Глинюка – 3:0, за хвилину і 4:0 (дубль оформив Микола Дяк).

Зі стартом другого тайму червоні провели стрімку, красиву та класичну футзальну атаку, яку завершив Артем Лиман. У гравців у синіх футболках гра цього дня взагалі не клеїлася, а фортуна відвернулася від них остаточно: молодь не потрапляла у ворота із вбивчих позицій, а коли м’ячу взагалі не було куди діватися, вони примудрялися діяти не як форварди, а як захисники і буквально вибивали м’яч, що і так залітав у ворота. Як наслідок, у Артема Лимана, Олександра Голодюка та Олега Борисюка по дублю, а Микола Дяк оформив покер. 0:10 – жах для одних, і радість медальному заліку для інших. Підопічні В’ячеслав Ливака мають чудовий шанс завоювати перше золото АМФВ.

 

Радивилівмолоко – Бешкетники

Гра де вирішувалося дуже багато к для її учасників та і для їхніх суперників розпочалася досить стрімко – Віталій Бабій відкрив рахунок, Ігор Шевельов його подвоїв, а Владислав Скулинець не дозволив «Бешкетникам» почуватися надто безпечно – 1:2. Напруження тривало до самої перерви. Зі стартом другої половини гри оживилася і події у матчі. Ігор Шевельов вчергове розрядив свою гармату – точно у верхній кут – 1:3. Відповідь червоно білих – сольний прохід та удар Василя Єфімчука: точно у нижній кут – 2:3. За кілька хвилин Олександр Христюк зумів скористатися невдалими діями захисту біло-чорних – 3:3. Шалені емоції капітан «Бешкетників» Ігор Шевельов спочатку виплеснув на партнерів, а потім подвійним пострілом таки пробив Сергія Чернявського – 3:4. До закінчення регламентної 13-тихвилинки на полі творилася просто облога воріт, але вдалі дії та чудова реакція Андрія Абумуслімова дозволили зберегти рахунок незмінним. Вольова та потрібна перемога «Бешкетників» дозволила включитися у боротьбу за чемпіонство, а от «Радивилів» позбавився першого місця.

 

МФК Бренд – Камаз-Агро

Битва лідерів та найцікавіше протистояння Літньої Вишки команди розпочали семеро проти шести відповідно. Короткі лавки для Літнього чемпіонату звичне явище, але події на майданчику показували, що самовіддача у гравців на належному рівні. Про те, що це протистояння принципових суперників і говорити немає чого: саме «Камаз-Агро» вибив суперників із Літнього Кубку, і з Суперліги у плей-офф. В більшості їхні матчі закінчуються мінімальною перемогою або внічию, а якщо пробиваються пенальті то вдалішими були червоно-чорні, проте цього вечора гра проходила зовсім за іншим сценарієм. Олександр Лисенко віддав невдалий пас п’ятою і небезпечну ситуацію суперник одразу втілив у гол Олега Юрчука. Гравці «Бренду» відповіли миттєво – індивідуальні дії Олександра Шитова вдало втілив у гол Владислав Сизик, а за хвилину чудова комбінація знайшла на дальній стійці Дмитра Герасимчука – 2:1.

Зі стартом другого тайму обмін атаками привів до більш вдалих дій сірих – Артем Назарчук – 3:1. Кадровий дефіцит лав запасних почав трохи впливати на хід поєдинку, але з трибун здавалося, що гра тільки нарощує оберти, причому МФК «Бренд» виглядав агресивніше. «Камаз-Агро» вирішив боротися проти стрімких атак суперника із п’ятим польовим та на 20-й хвилині ніхто не зумів стримати Артема Назарчука, котрий вколотив шкіряного у ворота Олега Юрчука – 4:1. Здавалося, що гра зроблена, але вона тільки розпочиналася… Андрій Чабан зумів застати зненацька Романа Трофімчука ударом із центру поля – 4:2. Швидка відповідь від «мотора» Олександра Шитова – красиво перекинув розбалансований захист – 5:2. Непередбачувана перестрілка продовжувалася – Антон Дригульський – 5:3, Дмитро Герасимчук – 6:3, Олег Юрчук – 6:4. Фінальний запис у протоколі залишив за собою невгамовний, двожильний Олександр Шитов – обігравши двох опонентів вразив уже пусті ворота – 7:4. Важлива та видовищна перемога підопічних Назара Бугайчука і МФК «Бренд» на вершині таблиці!

 

Бережанка – Сахарадо

Знаючи результат суперників обидві команди не хотіли втрачати позиції та випасти із авангарду Вищої ліги. Останній матч суботнього вечора очікувався цікавим, але команди задали такий темп, що глядачі ледь встигали за подіями на полі. Безперервні атаки змінювали одна одну, а дальні удари стали фішкою матчу. Уже на третій хвилині Віталій Палюх вдало відібрав м’яч та точно і сильно пробив – 0:1. Відповідь бордових майже ідентична: стрімка комбінація і дальні постріл Богдана Затерихи – 1:1. Олександр Прощерук спочатку перевірив на міцність поперечину, а у наступній атаці м’яч полетів трішки нижче – 1:2. Буквально за хвилину сольний спринтерських прохід ковельського голеадора «Бережанки» і на табло уже горіли дві двійки.

Зі стартом другої 13-тихвилинки чудовий по виконанню і точності вдався удар Юрію Подлєскову лівою ногою – 3:2. А на 21-й хвилині, здавалося, Вадим Качко дарує перемогу своїм – 4:2. Наступні атаки були не менш видовищними, але надійність на останньому рубежі тримав Дмитро Роюк. Його впевненість і передалася партнерам: за 52 секунди до завершення Василь Шишка точним та дальнім! пострілом переводить фінал поєдинку у інфарктний стан – 3:4. А за 17 секундо до завершення суботньої феєрії Василь приводить активних уболівальників «СпецТех-Сахарадо» у «екстаз» – 4:4! Неймовірний поєдинок, неймовірна розв’язка, але заслужена бойова нічия і боротьба за медалі лише починається…

 

Камаз-Агро – Спартак

Фінальний поєдинок Літнього Кубку Луцька незважаючи на ранковий час був цікавий для уболівальників. Розпочалося все досить стрімко – дальній але сильний постріл Антона Капаєва не зумів зафіксувати Євген Кречковський і на табло загорілися незручні 0:1. Але вже на 8-й хвилині Роман Кузьмич із елегантного та вивіреного пасу досвідченого Олега Юрчука зрівнює рахунок у грі. Однак за хвилину елегантний парашут Дмитра Журавського змусив вдруге у матчі капітулювати голкіпера «Камазу» - 1:2. Надалі «Спартак» прагнув розвинути успіх та збільшити перевагу, та Євген діяв у карному надійно.

А от на 18 хвилині Кречковському довелося виправляти помилку партнерів і гра руками за межами шестиметрової зони призвела до його вилучення. Обезкровлений «Камаз-Агро» залишився вп’ятьох, а місце у воротах зайняв Роман Кузьмич. Невдало виставлена стінка одразу привела до голу Антона Капаєва – 1:3. Гра з п’ятим польовим не давала червоно-чорним дивідендів:постійно хтось випадав із злагоджених дій та і культура пасу бажала кращого. Чим зуміли скористатися Дмитро Журавський, Антон Капаєв та Володимир Журибіда – 1:6. Завести своїх партнерів пробував Олег Юрчук вдало реалізувавши свій момент, але останнє слово було за спартаківцями: закидання від голкіпера разом із фінальною сиреною головою замкнув активний Володимир Журибіда. 7:2 – красива перемога підопічних Сергія Хрипи, котрий зумів об’єднати під червоні прапори солідний колектив.

Пам’ятні призи, дипломи, грамоти та красень кубок отримали переможці та призери з рук начальника департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексія Веремійчика. А усі без виключення дійові особи фінального поєдинку ласували смачними йогуртами від надійного партнера АМФВ та найкращого молочного виробника в Україні – ТМ «Радивилівмолоко».

Золотий дубль «Спартака» Літом 2018-го, можливо і в повноцінний сезон по трофеї?

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A