«Рятівник» шукав порятунку в атаці

Справжньою прикрасою липневого футзалу стала фінальна серія плей-офф, що за законами жанру розтягнулася на три безкомпромісні поєдинки, в яких зійшлися переможець регулярної частини КЛВ ФК «Рятівник» та володар срібних нагород «Волиньобленерго». Всі три протистояння перетворилися в інтригуюче шоу, що не залишило байдужим жодного з чисельних вболівальників. Момент в момент, гол в гол – обидва суперники були гідними звання абсолютного чемпіона КЛВ 2018. Проте в середу шалька терезів успіху остаточно схилилася на бік команди «МНСників», котрі після вирішальнного двобою оплесками проводили з майданчика своїх непоступливих суперників.

А починалося все у суботу, коли «Рятівник» мінімально обіграв «енергетиків» з рахунком 3:2. В неділю підопічні Петра Назарука зуміли реваншуватися з перевагою в один забитий м’яч – 1:2. Ну, а про матч середи, в якому команди шукали щастя в атакуючих діях, можна прочитати у звітному матеріалі про сам поєдинок. Так само, як і про перші поєдинки стартового туру Вищої та Першої ліги Літнього чемпіонату Волині, де було немало своїх цікавих ігрових сюжетів.

 

ФК Рятівник – Волиньобленерго 3:2

Перший матч фінальної серії Корпоративної ліги Волині привернув не аби який інтерес глядацької аудиторії. Вже на першій хвилині матчу «енергетики» зусиллями Ігора Банери повели у рахунку, проте надалі розвинути свій успіх їм не вдалося. Рятівник після пропущеного голу вирівняв гру і заволодів територіальною перевагою, завдаючи дальні удари по воротах суперника. Кінець тайму видався багатим на події, але головними були результативні дії обох команд, спочатку Володимир Ренькас зрівняв рахунок, а вже за мить «енерго» провело стрімку контратаку і Олександр Волошин потужним ударом під поперечину не залишив шансів голкіперу. В другому таймі атак «рятувальників» стало більше і напруга «зашкалювала», навіть ворота не могли стояти на місці. Під цим натиском, ФК «Рятівник» досягнув свого і Андрій Мельник зрівняв рахунок. В кінці матчу «енергії в енергетиків» майже не залишилося, відсутність декількох провідних гравців давалася в знаки. Рятівник не зупинявся і проводив атаку за атакую і досягнув своєї цілі, Сергій Денисюк завершив атаку влучним ударом. Перемога в першому матчі серії додає впевненості Рятівнику в цьому протистоянні.

 

 

Камаз Агро – Сахарадо – 5:5

Мабуть центральний матч ігрового дня в «Арені Спорт». Обидві команди зустрічалися вже в рамках літнього чемпіонату і тоді емоції переповнювали на майданчику. В цьому матчі «сахарадівці» в звичному для себе стилі почали застосовувати високий пресинг, що принесло свої плоди. Микола Жук зумів на протязі 2 хвилин оформити дубль. До перерви втрачати перевагу в 2 мячі «Сахарадо» не хотіло, зумівши відзначитися Тарас Лех і Антон Дригульський сформували підсумковий рахунок першого тайму 3-1. В 2 таймі «камазівці» дещо оговталися після провального першого тайму і почали виправляти цю справу. Обидві команди не збиралися відсиджуватися в обороні і атакували ворота своїх суперників, успішнішим в цій справі виявився Максим Ядловський який оформив дубль і зменшив відставання в рахунку до мінімуму. Проте «Сахарадо» втрачати переможний рахунок не бажало і намагалося виправити не вдало складаючусь ситуацію, але досвід острожецької команди тепер виходив на перший план і представник суперліги застосовуючи гру в «п’ять на чотири» вдалося зрівняти рахунок 5-5. Підсумкова нічия, і матч який став справжньою прикрасою, і виправдав всі сподівання глядачів.

 

 

Теремно –Бережанка – 2:5

Гра в найвищому дивізіоні між амбітними командами які будуть боротися за медалі. Бережанка на одному подиху пройшла відбірковий етап і зупинятися на досягнутому не збирається. З перших хвилин матчу «Бережанка» почала накатувати одну атаку за іншою, «пекарям» було тяжко і довгий період часу вдавалося стримувати атаки суперника. Проте в середині тайму «бережанівці» досягнули успіху, аж тричі, гол за голом провели Вледлен Лужин та Михайло Кисельов. Проте зі стартом другого тайму інтрига в матчі відновилася, «Теремно Хліб» скоротили відставання до мінімуму, проте на більше не спромоглися. Бомбардирські вміння вже вкотре продемонстрував Владлен Лужин який оформив хет-трик на прикінці матчу. Перемога 5-2, хороший і впевнений старт команди Андрія Фесюка.

 

 

Вікторія – Респект – 2:8

«Вікторія» відкрила рахунок вже в першій атаці і це зразу активізувало гру. Проте довго святкувати не дозволив Респект яких це гол розізлив і за 5 хвилин вже був попереду 3-1. А до перерви рахунок був взагалі не пристойний 7-1, хет-триком відзначився Віктор Сущ. Другий тайм перетворився у формальність, проте варто відзначити що він завершився нічийним результатом 1-1, проте слід пам’ятати, що гра складається з двох таймів і проваливши перший, розраховувати на успіх неможливо.

 

 

Олімп – Спартак – 0:3

Олімп команда яка немає авторитетів і готова нав’язати боротьбу любій команді. Спартак був фаворитом в цьому протистоянні проте цю перевагу варто реалізувати в ігровому процесі. З перших хвилин «Спартак» заволодів ініціативою, проте реально небезпечних моментів біля воріт «Олімпу» не було. Довгий період часу «спартаківці» не включалися на повну і хотіла здобути перемогу «в пів ноги» за що могли бути наказані, моменти були гостріші саме в «олімпіоніків». Проте майстерність гравців «Спартака» під за навіс матчу далася в знаки які змогли дожати свого суперника і здобути перемогу, голами відзначилися Володимир Новосад (дубль), Вадим Іванюк.

 

 

Волиньобленерго – ФК Рятівник – 2:1

2-й матч фіналу волинсько-футзального серіалу Корпоративна ліга Волині, очікувався з не аби якою цікавістю, адже напруга яка була в першому матчі, зберігалася і простежувалася до стартового свистка. Обережний початок гри  у виконанні обох команд, допоміг розбавити гол «енергетівця» Ігора Банери який вміло реалізував свій момент. А от надалі «Рятівник» пішов в атаку, а енергетики застосували свою улюблену тактику очікування і вмілої оборони. Варто відзначити, що коли «рятівникам» вдавалося проходити ці оборонні редути в рамці вище всяких похвал діяв воротар «Волиньобленерго» Володимир Корпач. Фортуна в цій грі пройшла мимо команди «Рятівник» адже зрівняти рахунок гравці не змогли, а за декілька хвилин до фінального свистка пропустили вдруге від граючого-тренера «енергетиків» Петра Назарука. Підсолодити гіркоту поразки для «рятувальників» зміг Володимр Ренькас. А для вболівальників очікується 3 матч у цьому надзвичайно цікавому протистоянні.

 

 

ЛІТНІЙ КУБОК

Мідас – Вікторія – 6:1

Цікаве кубкове протистояння очікувалося у цій парі, проте Вікторія ніяк не може зібратися в повному «бойовому» складі на гру, а «Мідас» навпаки підсилившись досвідченим Сергієм Чемерисом був з перших хвилин над вмотивованим здобути перемогу і путівку до півфіналу. Форсувати події у матчі з перших хвилин ніхто не вирішив, проте в середині тайму зразу дублем вистрелив Олег Мартин, а ближче до фінальної сирени першим голом за нову команду відзначився Сергій Чемерис. Відповідь на ці результативні дії «мідасівців» знайлася тільки в Романа Дмоховського який відзначився на останній хвилині тайму. В другому таймі роль першої скрипки зіграв Олександр Миронюк який оформив хет-трик і путівку до півфіналу для своєї команди. Вікторія покидає кубкові змагання і зможе сконцентруватися лише на матчах чемпіонату.

 

 

Радивилів – Спартак – 2:4

Зустріч команд які вже грали між собою у відбірковому етапі чемпіонату, де перемогу здобув «Спартак», волею жеребу їхні дороги пересіклися і в кубкових баталіях. Поступатися жодна з команд не хотіла і це проявлялося боротьбою на кожному клаптику майданчику, проте гра розкрилася після голу Богдана Капаєва, пропущений гол заставляв діяти «Радивилівмолоко» активніше в атаці, що гравці і намагалися робити, на 10 хвилині це принесло результат у вигляді голу Дмитра Мельника який не змарнував командні дії партнерів. Після голу дещо розслабившись, «спартаківці» це відчули і знову змогли наказати свого суперника голом у виконанні Дмитра Журавського. По перерві гра принесла ще більше емоцій, адже втрачати було нічого програючи «радивилівчани» вже менше думали про оборону власних воріт і це створювало додаткові можливості гравцям «Спартака» збільшити свою перевагу, але реалізувати їх вони не змогли, а «Радивилівмолоко» зрівняв рахунок 2-2, Владислав Скулинець був точний в завершальній фазі атаки. Варто відзначити, що знову у матчі «Спартак» правильно реагує на пропущений гол і за декілька миттєвостей Володимир Журибіда засвічує «трійку» на табло. По логіці жанру даного матчу варто було очікувати на черговий камбек команди «молочників», але такого шансу «Спартак» більше не дав, а забив ще раз Антон Капаєв 4-2. Перемога і білет в півфінал для підопічних Сергія Хрипи.

 

 

Камаз Агро – МФК Бренд – 2:2  п.5:4

Протистояння представників Суперліги в рамках Літнього кубку Волині, приковувало не аби який інтерес в очікуванні цікавого фут залу, адже обидві команди намагаються демонструвати цікаву змістовну гру. Старт зустрічі видався дуже обережним, розкриватися жодна з команд не хотіла і моментів було обмаль. Коли в середині тайму «камазівець» Максим Ядловський чудом не перправив м’яч у ворота Дмитра Притулюка який вже був відіграний в тому епізоді, гравці «Бренду» почали діяти дещо активніше. Кінцівка пройшла під диктовку «МФК Бренд» які змогли перевтілити її у забитий гол Романом Козачком, який за допомогою рикошету пробив володіння Євгена Кречковського. Зразу по перерві «Камаз Агро» відігрався, вдало використавши кутовий удар і не розбериху в обороні «Бренду» Ігор Заболотний переправив м’яч у ворота. Знову нічия і наступні хвилини матчу почали нагадувати старт поєдинку, коли команди не намагалися атакувати великими силами. І стрімка контратака «брендачів» в таких умовах не витікала з логіка подій, таким подарунком Олександр Шитов скористався на відмінно. Проте нічийний рахунок відновився  буквально зразу, Андрій Чабан потужним ударом за допомогою рикошету зрівняв рахунок. Жодна з команд у фінальний штурм не пішла і діло плавно перейшло до серії пенальті, як і в матчі плей-оф в рамках Суперліги. Не реалізований пенальті Антоном Дригульським давав хороші шанси здобути перемогу «МФК Бренд», але таким шансом не скористався Дмитро Романюк який пробив у стійку, серія затягнулася до промаха. Євген Кречковський відбиває удар Владислава Сизика і відкриває дорогу до півфіналу «Камаз Агро».

 

 

Бережанка – Ярд – 7:2

«Бережанка» найстабільніша, найрезультативніша і непереможна команда цього літа на даний період, змінити дану статистику міг «Ярд» у кубковому протистоянні. Хороший старт давав такі надії команді проти фаворита, але в середині відбувся не зрозумілий провал і як результат три пропущених голи, «ярдівці» зуміли відповісти голом Олега Борисюка. Далі «бережанівці» збільшували свою перевагу і не давали шансів своєму супернику, вже звичний хет-трик оформив Владлен Лужин, ще хет-триком відзначився Михайло Кисельов, а під занавіс  матчу команди обмінялися голами Богдана Затерихи і Артема Лимана. «Бережанка» підтверджує своє реноме, здобуває впевнену перемогу 7-2 і продовжує подорож за двома літніми трофеями.

 

 

ФК Рятівник – Волиньобленерго – 4:1

Вирішальний третій поєдинок фінальної серії КЛВ розпочався без жодної «розкачки». Суперники відразу вдалися до активних наступальних дій і м’яч у стартові хвилини міг кілька разів опинитися в обох воротах, але голкіпери та захист діяли без помилок. Гра на високих швидкостях явно імпонувала вболівальникам, котрих чимало зібралося на трибунах СК «Арена Спорт». Під кінець тайму кілька гострих випадів «Рятівника» вимусили штаб «енергетиків» взяти хвилинну перерву, що дозволила «блакитно-білим» перевести подих та організувати кілька шикарних атак. Проте безгольовий підсумок першої половини гри став справедливим результатом епічного протистояння гідних суперників.

По перерві промайнуло 5 хвилини ігрового часу і в  колонках зазвучали музичні гольові «джингли». Спочатку на честь влучного удару головою у виконанні Петра Назарука, а трохи згодом після вдалих дій Олександра Якимчука у складі «помаранчевих».

Напруження зросло. І за три хвилини до сирени той же Олександр Якимчук наважився на дальній удар і «селект» біля стійки воріт знайшов шлях до сітки. Дубль третього номера «Рятівника» вже за мить перетворився у хет-трик, а спроба «енергетиків» врятувати гру за допомогою 5-го польового гравця перетворилася ще в один пропущений гол, автором якого став Андрій Мельник. З цієї миті стало зрозумілим, що золотий дубль у КЛВ підкорився саме «Рятівнику». Наші вітання! І особливий респект «Волиньобленерго», які протягом турніру перетворилися в справжній боєздатний колектив.