Frend’s значить – друзі

Гарною традицією АМФВ за останніх три роки стало проведення посеред літа справжнього товариського турніру «Frends Futsal Fest». Наступних вихідних сім колективів з Луцька, Рівного та Києва втретє розіграють почесний трофей. А минулих вихідних фінішувала «регулярка» КЛВ та відбулися чергові поєдинки Літнього чемпіонату. До речі, відновлення перегонів заплановане на 7 липня.

 

Останній тур Корпоративної ліги Волині остаточно визначив місця команд у турнірній таблиці та сформував пари учасників плей-офф. Першу позицію достроково забронював за собою колектив «Рятівник», якому у чвертьфіналі протистоятиме дружня команда «Tatrafan». Працівникам-гравцям віце-чемпіонам регулярної першості «Волиньобленерго» доведеться помірятися силами із заводським колективом «Мотор», де футзальні (може все ж таки більш футбольні) зірки Павло Котур та Олександр Ващук спробують реабілітуватися за не найкращі результати у семи турах турніру. Заводське дербі між бронзовим «Модерн-Експо» та амбітним «KroshuStarLutsk» має стати прикрасою 1/4-ї фіналу плей-офф. А про принциповість протистояння «MDUnited» -«AMFVTeam» годі й говорити – гарантована «заруба».

Всі без виключення команди мають шанс добре підготуватися до вирішалних баталій, що стартують 7 липня.

 

В Літньому чемпіонаті команди-учасниці зіграли різну кількість матчів, але кандидати до різних боксів-ліг вже потихеньку «вимальовуються». Так у групі «А» із стовідсотковим результатом крокує по турнірній дистанції команда «СпецТех-Сахарадо», якій у спину дихає досвідчений колектив «Камаз-Агро». А без очкових надбань поки що «Олімп» та «Ярд».

У групі з літерою «В» лідирує команда на букву «б» - «Бережанка», яка має 9 очок із дев’яти можливих. Конкуренцію їй складає непоступливий «Мідас», який також очок не втрачав. А до якого боксу-ліги потраплять «Теремно-Хліб», «Бешкетники» та «Альянс» відповідь дадуть наступні поєдинки.

Найзаплутаніша ситуація із визначенням підсумкових місць сталася у групі «С». Жодна з команд, окрім загадкового «Автоплюсу», не залишилася без втрат очок. Навіть суперліговий «Бренд» не зумів за три гри здобути стовідсотковий результат, але саме підопічні Назара Бугайчука скоріш за все гратимуть у елітному дивізіоні цьогорічної першості. В будь-якому випадку все найцікавіше попереду. А нижче звіти про зіграні матчі.

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням -http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

AMFV TEAM - Мотор

Матч корпоративної ліги Волині між цими командами подарував масу емоцій, прогнозована в літній період небагаточисельність гравців в складах обох команд не зменшила якості гри у виконанні гравців. Вже на початку матчу голами відзначилися «моторні хлопці», Олександр Ващук та Мирослав Лащук. Здавалося б комфортна перевага і чудовий старт дозволять феєрити і надалі гравцям в синіх футболках, проте іншої думки був досвідчений і енергійно молодий (голова комітету дитячого футзалу) Олег Мартин, який почав забивати голи на любий смак, що дозволило АМФВ вийти вперед. Проте сил команді «асоційованих працівників» не вистачило для того, щоб зберегти переможні цифри на табло, за декілька хвилин до фінального свистка Олександр Ващук забив останній гол у матчі і оформив остаточний рахунок 6-6. У серії післяматчевих пенальті влучніші були гравці «АМФВ ТІМ».

Вікторія – Сахарадо

«Сахарадо» продовжує змітати всіх на своїй дорозі, цього разу жертвою команди з цукрового стала «Вікторія», яким очікувати на позитивний результат було важко ще з самого початку, адже відсутність номінального голкіпера, роль якого виконував польовий гравець і одна заміна, залишалося надіятися тільки на чудо. Чуда не сталося і з перших хвилин ініціативою заволоділо «Сахарадо». Голів чекати довго не довелося, їх було багато і на любий смак. Ще в першому таймі рахунок був 7-1 і другий тайм ставав формальністю. Здавалося в «Сахарадо» відзначилися усі гравці які були в заявці на матч, навіть воротар Дмитро Роюк заніс до свого активу один результативний удар. Підсумковий рахунок матчу 14-3 на користь «Сахарадо».

 Камаз-Агро – Ярд

Фаворит літнього чемпіонату представник Суперліги Волині з футзалу колектив з Острожця «Камаз-Агро» обмежився участю 5 гравців в матчі щоб здобути перемогу над нижчоліговим «Ярдом». «Камаз» відразу взяв м’яч під свій контроль, стараючись розігрувати свої атаки до вірного, тим самим вимотуючи суперника. Перший тайм не запам’ятається великою кількістю моментів за участю обох команд, проте запам’ятається філігранно точним ударом з далекої відстані Антона Дригульського. Далі «ярдівці» почали діяти більш агресивніше в атаці проте дивідендів з цього не отримали, а лиш навпаки оголили власні оборонні редути, чим вміло скористалися Андрій Чабан, Роман Киценюк. Варто відзначити, що три гравці «Камазу» оформили дубль, тим самим здобули перемогу 6-0.

Альянс – Бережанка

Черговий матч літнього чемпіонату Волині з футзалу дебютанта змагань «Альянс» очікувався з неабиякою цікавістю. І до середини першого тайму вони чинили не аби який супротив більш іменитому супернику. А далі «Бережанка» почала забивати, гольову феєрію розпочав Богдан Затериха, а партнери його в цьому підтримали. Наприкінці тайму Роман Павленко відквитав один м’яч, а перший тайм завершився з рахунком 5-1. В другому таймі картина не змінилася, горохівчани атакували, моментами забивали, а моментами чудеса воротарської майстерності демонстрував Руслан Глинюк. До радості глядачів гра проходила у відкритому ключі з великою кількістю гольових моментів за участю двох команд, проте вправнішими у їх реалізації були гравці «Бережанки». Чергова перемога амбітного колективу Андрія Фесюка яка наближає його до найвищого дивізіону літнього чемпіонату Волині з футзалу.

Мідас – Бешкетники

Гру команд можна описати, як битву характерів, хто більше дотерпів, хто зміг подолати різноманітні труднощі той і здобув вольову перемогу. Активніше гру розпочали «Бешкетники», в свою чергу «Мідас» не міг нащупати власну гру і допускав помилки в простих ситуаціях. Гол «бешкетника» Ігоря Шамутила змусив включитися «мідасівців» до гри і вже вони почали обстрілювати володіння голкіпера суперників. Андрій Бойко реалізував свій момент наприкінці тайму, не дотерпіли до перерви «Бешкетники». Після перерви окрилені гольовою звитягою «Мідас» пішов в атаку, за що були винагородженні, Антон Абрамов в стилі відомого футзаліста-однофамільця потужним ударом в дальню «дев’ятку» вивів свою команду вперед. Після голу «Мідас» закрився на всі замки і почав відстоювати переможний рахунок, що їм і вдалося зробити завдяки блискучій грі в рамці Василя Семенюка, котрий відбив декілька мертвих м’ячів. Дуже важлива перемога «Мідасу» в боротьбі за потрапляння до найвищого дивізіону.

Радивилівмолоко - Респект 

Респект вийшов на гру над вмотивований, після поразки у минулому турі. Високий пресинг, агресивна гра у відборі, атака на атаці, до цього гравці «Радивилівмолоко» були явно не готові. Забивши на початку тайму, «Респект» не зупинився, а «радивилівчани» не перестали помилятися, в простих ситуаціях. Нестримний Ігор Савич оформив хет-трик за три хвилини. Далі гра заспокоїлася, Дмитро Мельник один м’яч відквитав, але це, як виявилося, було все на що спромоглися гравці в червоній формі. В другому таймі Ігор Савич довів свій бомбардирській доробок до п’яти голів, а фінальну крапку поставив Іван Заліпа оформивши дубль. «Радивилівмолоко» завершає кваліфікаційний раунд з 0 у графі набраних очок і готуватиметься до протистоянь у лігах, а «Респект» очікував на протистояння інших команд з свого дивізіону.

МФК Бренд – Спартак

Спартак підходив до гри проти «МФК Бренд» у статусі лідера групи, після двох перемог у стартових матчах і полишати найвищу сходинку не збирався. Проте старт матчу гравці «Спартака» провалили, «брендачі» уміло реалізували власні моменти і продовжили грати по рахунку, зважаючи що мають лише одну заміну. Коли «спартаківці» зуміли забити перший гол зусиллями Антона Капаєва, «Бренд» знову включився і Олександр Шитов відразу у наступній атаці відновив гольовий гандикап у 3 голи. Намагаючись скоротити відставання в рахунку «Спартак» шукав шанси в дальніх ударах, завдяки якому в одній із атак першим на добиванні був Володимир Журибіда. На більше спромогтися «спартаківці» не змогли, а «Бренд» максимально спростивши власну гру, зумів забити ще раз, Роман Козачок продерся крізь трьох захисників і пробив між ніг голкіпера. 6-2 впевнена перемога футзальної команди з Луцька. 

MD United – Рятівник 3:7

Зустріч двох досить рівних суперників розпочалася «без розкачки» і на великих швидкостях. Вже на перших хвилинах обидві команди мали нагоди для взяття воріт, але першими успіху добилися «рятівники» - відзначився Михайло Мочерад. «Юнайтед» кинувся відігруватися і декілька раз лише майстерність Станіслава Анісімова рятувала «Рятівник». А от кінцівка тайму таки залишилася за «пожежниками» - розігравши через «стовпа» класичну контратаку, «емчаесники» пішли відпочивати з перевагою в два м’ячі. Зусилля «об’єднаних» на початку другої половини були винагороджені голом і розрив у рахунку скоротився до мінімального. Цей гол додав «юнікам» натхнення і Андрій Тучкевич замкнув передачу на «дальню» штангу. Щоправда нічия довго не протрималася: Олександр Якимчук потужним ударом знову вивів «Рятівник» вперед, а комбінація за участю капітана «пожежників» Віктора Абрамчука збільшила відрив. Автогол остаточно «поховав» «Юнайтед» і обмін голами наприкінці зустрічі зафіксував остаточний рахунок 7:3 на користь «Рятівника».  

 АМФВ  – KroShu 6:3

Гравці «Крошу старс» забили два швидкі голи, але такий невеличкий нокдаун лише збадьорив працівників асоціації і, змусивши суперника зіграти рукою в карному майданчику, Іван Мартинюк реалізував пенальті. Після цього спортивні чиновники перейшли до позиційної боротьби, але якраз помилка при передачі м’яча призвела до швидкої результативної контратаки від «крошівців». Рахунок 3:1 не надто тішив АМФВ, і продовжуючи розігрувати свої комбінації, «управлінці» таки добилися успіху – голова комітету дитячого футзалу Олег Мартин був влучним. Мінімальний розрив у рахунку по перерві тримав у напрузі і гравців, і глядачів, але малюнок гри не змінився: футзалісти АМФВ шукали свого щастя в позиційних атаках, а «фабриканти» щоразу втікали у швидкі «контри», як тільки вдавалося перехопити м’яч. Коли гравці втомилися, стратегія працівників асоціації виявилася більш продуктивною: три голи поспіль змусили «крошівців» останню двохвилинку провести з «п’ятим». Проте зиску цей крок не дав, ще й дозволив відзначитися голом воротарю АМФВ Олександру Кунакову.    

Татрафан - Волиньобленерго 2:6

Поки делегат оголошував склади команд «енергетики» продемонстрували свою енергію і двічі розписалися у воротах суперників. Татрафан цього дня виглядав дещо безпорадним і ще два голи-близнюки (від штанги в кут) залетіли у ворота «хіміків». Розуміння, що втрачати більше нема чого дозволило «фільмікам» добитися успіху в одній з атак. Проте ніякого перелому в грі не сталося, як не відбулося його і по перерві: «Енерго» тотально домінував і ще двічі добився успіху (один раз зі стандарту і один раз «з гри»). На що «Татрафан» зумів відповісти лише одним забитим. Отже перемога за «Волиньобленерго» 6:2.