Перший випуск тренерів

У цьому сезоні Асоціація футзалу Волині спільно з Луцьким інститутом розвитку людини «Україна» отримала можливість ліцензувати тренерів з футзалу категорії «С».

Після копіткої підготовчої роботи на навчання вийшла перша група слухачів. Студентами-піонерами стали в основному діючі дитячі тренери з Луцька та сусідніх районів. Три сесії теоретичних та практичних занять дали чудову нагоду навчитися новому та поділитися досвідом з колегами. Викладачі відмітили високу вмотивованість слухачів і це приємний факт, адже він свідчить про те, що тренери прийшли в першу чергу за підвищенням кваліфікації, а не за документом. Особливу увагу слухачів викликали практичні заняття, що проводив Сергій Піддубний – навіть під час перерви досвідчений тренер був в оточенні студентів, відповідаючи на численні запитання.  

Після захисту письмових робіт дійшла черга складання практичного та теоретичного іспиту на яких був присутній представник ФФУ АФУ методист Микола Повисший. Микола Пилипович відзначив гарний рівень підготовки випускників і наприкінці свого відрядження подякував викладачам, що працювали з учасниками курсів і слухачам, що стали ліцензованими тренерами з футзалу. Також голова комісії запросив новоспечених ліцензіатів до наступного кроку: отримання кваліфікації рівня «В». Такі курси проводяться в Києві, а документи про їх закінчення видає УЄФА.

Слід сказати, що дехто з луцьких колег зацікавився цією пропозицією і, як кажуть, взяв цю інформацію «на олівець». Зрештою Волинська асоціація вітає перших ліцензованих тренерів з футзалу і розпочинає роботу по організації нової групи слухачів, що розвиватимуть наш улюблений вид спорту!