А «дуплет» лише один: огляд фінального футзального тижня на Волині

Напередодні оформити своєрідні «дублі» у вигляді звання абсолютного чемпіона своєї ліги та переможця кубкового турніру мали шанси три команди, однак із таким завданням впоралися лише гравці «Ковеля-Волині».

Звичайно ж, відхиляючись від хронології останнього футзального тижня на Волині, відзначимо команду Романа Бірука. «Червоні» і вп’яте у сезоні зуміли переграти «Надію» та після звання чемпіона Суперліги забрати у них ще й титул володаря Кубка Волині. Як і в інших матчах сезону, усе вирішила холоднокровна реалізація ковельчанами своїх моментів та ідеальна дисципліна під час оборони власних воріт: після голів Віталія Романчука, Олександра Ліщука та Романа Кузьмича підібрати потрібний ключ до воріт Дмитра Дувакіна гравці «Надії» так і не змогли. Таким чином, хорівську команду у бездоганному стилі скинули з трону волинського футзалу – як мінімум рік там правитиме «Ковель-Волинь».

Ще задовго до центральної «битви титанів» (а саме у вівторок) своїх останніх абсолютних переможців визначали три дивізіони чемпіонату області. Так, у Другій лізі в останньому поєдинку найсильнішого визначали «Топільно» та «Сахарадо». Долю чемпіонського звання у дивізіоні вирішила середина другого тайму та Олег Кодлубай, який віддав переломну гольову передачу на Петра Семенчука та заробив вилучення для суперників. І нехай використати чисельну більшість при рахунку 2:1 на власну користь «біло-сині» не зуміли, забіганого суперника наприкінці зустрічі вони усе ж добили. 4:1 – «Топільно» демонструє ідеальний прогрес, адже після звання Абсолютного чемпіона Третьої ліги команда повторила досягнення у на ранг вищому дивізіоні.

«Ласка-2» таки стала переможцем плей-офф Четвертої ліги. У третьому протистоянні з «West Side» команда була такою ж переконливою, як і у другому, а п’ять голів на двох від Олександра Гука та Андрія Ясінського не залишили «західнякам» ніяких шансів – 5:1. У вирішальному матчі П’ятої ліги усе вирішили ударні тридцять секунд від «Горохова» наприкінці першої половини гри – з двох голів суперники з «Духча» змогли відіграти лише один, а тому підкріпити перемогу в регулярній першості званням Абсолютного чемпіона їм не судилося. Натомість, з таким титулом можна привітати «біло-синю» команду з Горохова.

На початку сезону ми завжди згадували про першоліговий «Неріс-Авангард», як про команду, яка уміє відігруватися після пропущених голів. Утім, у фіналі Кубка АМФВ у ролі тих, хто наздоганяють, постійно були їх суперники з «Фіміаму». Хет-трик «авангардівця» Вадима Носалюка та рахунок 4:1 на користь «зелено-жовтих», здавалося б, зняв усі питання поєдинку, однак «Християни» за підтримки тор сиди своїх шанувальників таки зуміли зберегти кінцівку гри максимально гарячою. Щоправда, до кінця відігратися «вишневим» так і не вдалося, тому перемогою з рахунком 4:3 та титулом володаря Кубка АМФВ «Neris-Авангард» виправився за не зовсім вдалий виступ у Першій лізі чемпіонату Волині.

П’ятий протягом сезону трилер від «Респекта» і «Бережанки» завершився мінімальною перемогою лучан – 2:1. Таким чином «Поважні» зуміли не залишитися цього сезону без титулу – саме вони стали володарями Кубка Прогресу. А от «Бережанка» втратила нагоду додати омріяний трофей до звання абсолютного чемпіона Третьої ліги. Таку ж нагоду ще на початку тижня втратили гравці «Духча», про поразку яких від «Горохова» ми згадали вище. Утім, у фіналі Кубка Мрії особливих шансів «Колосу-2» вони не залишили – 3:1. Тепер самобутньому колективу можна задумуватись і про просування по «ліговій драбині» змагань під егідою АМФВ.

Останній тур чемпіонату Волині серед ветеранів ні до яких змін у таблиці так і не призвів. «Володимирівка» більш ніж переконливими 10:3 ефектно завершила сезон у протистоянні проти «Ярда», однак переможцями першості вони виходили ще до стартової сирени свого поєдинку, адже «КС-Ветеран» у своєму матчі не обіграв опонентів з «Метеора» (2:2). Перемогою у останньому турі відзначилися гравці «Дже-Роста», які святкували успіх у поєдинку проти бронзових призерів ветеранських змагань із «Зимного».

Таким чином, у волинському футзалі залишилося визначити лише переможців Кубка Волині у віковій категорії U-11 – фінальний поєдинок турніру між «Волинню-08» та Маневицькою ДЮСШ відбудеться уже цього тижня. А поки констатуємо по-справжньому величний сезон у волинському футзалі. У ньому було все: зміна короля після чотирьох років «надійного» панування, перемога у плей-офф Вищої ліги останньої команди регулярної першості, надзвичайна рівність команд (як доказ – аномальна кількість три матчевих протистоянь у плей-офф) та нова кількамісячна порція цікавого та яскравого видовища. Тож любіть футзал та не сумнівайтеся – цього року на команди з Луцька та області чекає чимало цікавих турнірів та змагань!