«А де Луцьк?»: огляд футзального тижня

У левовій частці півфінальних протистоянь визначення переможця відклали на треті матчі, а путівок до фіналу своєї ліги не забезпечила ще жодна команда з обласного центру.

Усе-таки «Ковель-Волинь» та усе-таки «Надія»: обидва лідери регулярного чемпіонату Суперліги уже вийшли до вирішального етапу змагань. Хоча для жодної із цих команд передостанній рубіж на шляху до заповітного звання абсолютного чемпіона елітного дивізіону волинського футзалу не став легкою прогулянкою.

Так, «Надія» змагалася із традиційно незручним «Волиньагротехом», який за два дні до півфіналів виграв ще й важкий чвертьфінальний поєдинок проти «ЛСТМ». Утім, в першому поєдинку цих команд на діях лучан навряд чи позначилася якась втома. «Агротехівці» двічі відігрувалися після голів чинних чемпіонів області, а Роман Іваницький міг навіть вирвати перемогу для підопічних Анатолія Бартощука. І дарма він цього не зробив – у серії пенальті більше вдачі було саме у гравців «Надії». А у недільному матчі на голи Олега Іванишина та Володимира Вербного відповіді у лучан уже не знайшлося…

«Камаз-Агро», як і очікувалося, дав достойний бій непереможній машині з «Ковеля-Волині». Долю першого поєдинку вирішив гол Юрія Романчука. Його ж забитий м’яч залишався єдиним майже до фінальної сирени й у неділю, однак Антон Дригульський все ж перевів другу гру в післяматчеву лотерею. Утім, там щасливого квитка команді з Острожця не дісталося – промах Дмитра Перванчука виявився єдиним у серії. З четвертої спроби «Камаз-Агро» таки став першою командою області, яка цього сезону не програла «Ковелю-Волині» в основний час, однак для продовження боротьби за вихід до фіналу цього виявилося недостатньо. А вже майбутніми вихідними на нас чекатиме «битва титанів» волинського футзалу із села Хорів та міста Ковеля.

Плей-офф Вищої ліги став справжнім зірковим часом для «андердогів». «Каре» Сергія Вишневського посеред тижня таки забезпечило «Вілії» своєрідний «камбек» у серії з «Динамо». Стільки ж лідер млинівської команди «відвантажив» і у першому півфіналі проти «Колоса», у якому його колектив помстився ківерчанам за поразку в чемпіонаті рівно з таким самим божевільним рахунком – 7:6! Утім, вже наступного дня минулорічні абсолютні чемпіони Другої ліги зібрали волю в кулак та, поступаючись у рахунку після першого тайму, перевели серію до третього поєдинку – 4:2.

«Екоресурси» у вівторок зусиллями Дмитра Герасимчука вирвали нічию в основний час третього поєдинку проти «Куража». І недарма – як і у першому матчі, післяматчеву лотерею вони виграли та вийшли на «Агропродукт». Як і припускали ми минулого тижня, занадто довгий відпочинок зіграв злий жарт із горохівськими чемпіонами регулярного чемпіонату Вищої ліги: «Екоресурси», граючи від оборони, двічі переграли «першого сіяного» суперника, і досить несподівано стали першим фіналістом свого дивізіону.

У останньому чвертьфіналі Першої ліги особливої інтриги не вийшло – у луцькому протистоянні «Агромат» виглядав дуже переконливо, обігравши «Вікторію». Утім, протягом суботи та неділі «салатові», як і у «регулярці», без особливих шансів двічі поступилися «ТТІ Шахтарю» - незважаючи на усі старання, на дев’ять голів за два матчі від «зелено-чорних» лучани не відповіли жодним. Інтрига у дивізіоні залишилась там, де її не так сильно чекали: гол Андрія Гузоватого приніс «Юності» перемогу наприкінці першого поєдинку проти переможців регулярної першості – «Ласки». Утім, у неділю переконливий другий тайм та хет-трик Юрія Шаули перенесли цю дуель у третій поєдинок.

«Падіння» фаворитів Другої ліги таки продовжилося серед тижня, коли гравці «Топільного» виграли серію післяматчевих пенальті у третьому поєдинку проти віце-чемпіонів «регулярки» зі «Стелли». А вже у півфіналі «біло-сині» знову гратимуть третю гру: у суботу вони поступилися «Теремно хлібу» (2:4), однак вже у неділю завдяки хет-трику Олега Кодлубая відновили паритет у серії – 3:1. Непросто буде й переможцям регулярної першості з «Мар’янівки»: підопічні Сергія Магери після переконливої суботньої перемоги над «Сахарадо» поступилися суперникам по півфіналу наступного дня, а три голи Василя Шишки не лише перервали шестиматчеву переможну серію «волинських хорватів», а й перевела ще один півфінал Другої ліги до вирішального третього поєдинку.

У Третій лізі посеред тижня визначалося одразу двоє півфіналістів: «Респект» та «Радивилівмолоко» у непростих поєдинках здолали «Приват» та «Joma-Луцьк» відповідно. Посеред цього тижня визначатимуть у дивізіоні й двох фіналістів. «Рятівник» після вибухової кінцівки другого тайму проти «молочників» (яка принесла переможцям «регулярки» перемогу з рахунком 7:3), у другому поєдинку зазнав першої поразки у сезоні – 4:5. А «Респект» після суботньої «вікторії» над «Бережанкою» у неділю на останніх хвилинах врятував нічию лише для того, аби програти колективу з Горохівського району післяматчеву лотерею.

Доки нечисленні команди з Луцька ведуть боротьбу за те, щоб представити обласний центр у фіналі своєї ліги, Луцький район уже точно буде представлений одним колективом – «Ласка-2» двічі впоралася з суперниками із «Луцьктепла», які після триматчевої серії з «Горохів-Юніором» (яку, до слова, завершили на тижні) таки склали зброю у змаганнях. А от «Шігірюм» та «West Side» виявлятимуть переможця своєї пари у третьому матчі – «західники» у недільному поєдинку зробили неймовірний камбек, за хвилину до фінальної сирени відігравши два голи та вигравши серію пенальті.

Першим фіналістом П’ятої ліги стали гравці МФК «Горохів» - у двох поєдинках вони з досить несподіваним запасом упевненості здолали «Торчин». А от переможці регулярної першості з «Духча» у першому поєдинку поступилися опонентам з «Tatrafan», тому п’ять сухих голів у другій грі всього-на-всього продовжили серію до третього «батлу».

«Комфорт-Сервіс» у нелегкому поєдинку переграв «Метеор» у обласній першості серед ветеранів та вийшов на першу сходинку чемпіонаті за кількістю забитих м’ячів. Утім, така радість не дасть рівнянам піднятися вгору по турнірній таблиці – неявка на один матч перекреслила усі шанси Сергія Піддубного та його команди на призові місця першості. А «КС-Ветеран», тим часом, переграв суперників з «Ярда» та порівнявся у таблиці з «Володимирівкою». Щоправда, Тарас Кабанов та компанія свій матч у запасі проти «ДжеРоста» зіграють найближчими вихідними та мають усі шанси повернути собі одноосібне лідерство у таблиці.

Підійшов до завершення Кубок Волині серед дітей віком до 7 років. У наймолодшій віковій категорії визначалася доля третьої підсумкової сходинки у таблиці, яку посів «Адреналін-11» - у останньому матчі підопічні Олександра Слабецького переграли «Універсал» - 2:1. А «колеги» з «Адреналіна-05» тріумфували у Кубку Волині U-13 завдяки перемогам над двома командами ДЮСШ №2. У битві між командами Михайла Мельника перемогли «молодші» - а тому чемпіони Волині у цій віковій категорії з «ДЮСШ №2-05» у кубкових змаганнях посіли лише четверту сходинку. Ну а у вирішальному матчі за Кубок Волині U-11 зійдуться головні фаворити змагань: у півфіналі Маневицька ДЮСШ не залишила шансів «Мідас-Юніору», а «Волинь-08» мінімальною перемогою вибила з турніру ровесників з «Адреналіна-08».

На тижні – чергова порція вирішальних фут зальних матчів, у яких визначаться вісім фіналістів у своїх лігах, а святкового дня 8 березня – восьмеро фіналістів Кубка Волині, Кубка АМФВ, Кубка Прогресу та Кубка Мрії. Тож готуємося до футзалу у режимі «нон-стоп», який набрав шаленого розгону та щільно підбирається до фінішної сезонної прямої!

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відеоhttps://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A