Дівчата розганяються

Вслід за чоловічим обласним чемпіонатом старт взяли і дівчата: зіграно перших три матчі в чемпіонаті Волині з футзалу серед жінок.

 

На жаль, цього річ зменшилася кількість учасників: з різних причин не змогли взяти участь в перегонах «традиційні» команди «Ковельчанка» та «ДЮСШ Маневичі». Отже лише чотири колективи вийшли на старт цього сезону. Щоправда, певним бонусом виглядає залучення нового клубу – ДЮСШ Ківерці. Ця команда знайшла можливості долучитися до головних змагань регіону і відразу голосно заявила про себе перемогою над «Горохівчанкою». В цій грі ківерчанки наприкінці першого тайму, практично підряд забили два голи на які підопічні Віталія Герасимчука змогли відповісти лише одним у другому таймі.

   У зустрічі луцького «Легіону» та володимирського «Ладомиру» голів було значно більше – за регламентом в обласних змаганнях не беруть участь футзалістки заявлені у вищу лігу, а тому обидва тренери переглядали найближчий резерв, і команди по черзі виходили вперед у рахунку. Щоправда, можливо в краще себе почував наставник «синьо-білих» Дмитро Голоскоков, адже  за його клуб грало декілька досвідчених гравців, що в силу особистих причин не мають можливості виступати за «основу». Саме «досвід» «вистрілив» у «смугастих» - спочатку Анна Шлангоф, що лише недавно повернулась до тренувань після народження дитини, забила гол, дублем відзначилася Людмила Кварцяна, а потім і Оксана Кихтюк («легіонерка» з більш ніж десятирічним клубним стажем) розписалася у воротах суперниць. Лише на останній хвилині «ладомирчанки» не дали можливості «Легіону» відсвяткувати перемогу – Леся Ольхова бездоганно скористалася можливістю забити гол. В підсумку бойова нічия 4:4.  

   Ще одна нічия, щоправда не така щедра на голи сталася в матчі «Легіону» з «Горохівчанкою». Дівчата з Горохова виглядали дещо переконливішими, першими відкрили рахунок, щоправда цього разу їм надто не вистачало футбольного фарту, декілька разів «легіонерок» рятував каркас воріт, або відчайдушна гра у захисті. У лучанок героєм матчу сміливо можна назвати Надію Фінюк, яка не тільки забила гол, а ще й в одному з епізодів «винесла» м’яча, що прямував у порожні ворота. Отже також нічия 1:1.

   За регламентом, після того як всі команди зіграють «кожна з кожною», відбудуться матчі плей-офф «до двох перемог»: клуби, що посядуть два нижніх рядки розіграють «бронзу», а лідери зійдуться в боротьбі за «золото». На даний момент турнірну таблицю очолює ДЮСШ Ківерці з трьома очками і двома іграми в запасі. За ними розташувався «Легіон», в активі якого два залікових пункти, і одна не зіграна гра. По одному балу в «Ладомира» та «Горохівчанки», проте у володимирських футзалісток попереду два матчі, а от в горохівчанок лише один.

«Легіон» - «Ладомир» 4:4 (2:2)

Голи: Шлангоф 5, Кварцяна 12, 16, Кихтюк 17 – Коцюбяк 3, Довганик 9, Плечінь 17, Ольхова 23.

Арбітри: Бас, Герасимчук     

 

«Горохівчанка» - «ДЮСШ Ківерці» 1:2 (0:2)

Голи: Дубик 15 – Яцик 8, Шульгач 9.

Арбітри: Журибіда, Мякота    

«Легіон» - «Горохівчанка» 1:1 (0:1)

Голи: Фінюк 14 – Захарчук 11.

Арбітри: Бас, Герасимчук