«Різдвяну коляду 2018» відсвяткували на славу

Четвертий рік поспіль на новорічно-різдвяних канікулах справжні поціновувачі футзалу збираються тісною громадою, аби визначити володарів кубків Діда Мороза та Снігуроньки. Ось і цього разу 16 колективів зголосилися на турнірні випробування «Різдвяної коляди 2018», щоб вирішити свої командні завдання. Для когось це було підтримання ігрового тонусу під час вимушеної паузи. Для других можливість перевірити свої сили у поєдинках з колективами різних ліг обласного чемпіонату. Інші перевіряли в бойових умовах новачків в рамках трансферної кампанії сезону 2017/2018. А треті просто не схотіли сидіти дома, а вирішили цікаво та змістовно провести час у здоровий спосіб.

Нажаль старт турніру був затьмарений жахливою звісткою про загибель напередодні хлопців у моторошній ДТП на мосту вуд Рівненської, які мали у четвер захищати кольори команди «Атлетік» Млинів. Звичайно за таких умов колектив із сусідньої області вирішив не брати участі у святковому турнірі. А всі учасники футзального ярмарку висловили щирі співчуття родичам та близьким загиблих. Ось така сумна звістка. Відверта печаль…

А турнірні перегони с перших матчів пішли під девізом: «Непередбачуваність!». Вже на відбірній стадії стало зрозумілим, що сенсацій вистачить на всіх. У групі «А» клуб-новоутворення «Арсенал» і грою і складом сильно нагадував горохівський «Агропродукт» та подарував вболівальникам кілька трилерів. Спочатку лондонські тезки канонірів «розірвали» майбутнього півфіналіста турніру «Сахарадо», а далі за дивних обставин «відскочили» від ковельських «Козаків». На останній хвилині поєдинку за рахунку 2:2 «Арсенал» не забив у порожні ворота суперника і відразу отримав гол у свої. А ще за мить до сирени фантастичним ударом ледь не від середини майданчика врятував нічию. На другий день перемога на вищеліговим «Мідасом» відправила горохівчан з першого місця у чвертьфінал Кубка Діда Мороза, а підопічних Юрія Павельчука до боротьби за втішний приз – Кубок онучки казкового персонажу. «Козаки» склали компанію луцькій команді, а «Сахарадо» з другого місця продовжив боротьбу за головний трофей «Різдвяної коляди».

В групі «В» за відсутності млинівського «Атлетіка» три команди за один ігровий день визначили делегатів до турнірних сіток плей-офф. Спочатку «Олімпія» з Княгинінка впевнено переграла «Шігірюм» 3:0. Далі хлопці з Прилуцького зуміли реабілітуватися за стартову поразку у двобої з «Юністю» із Млинівського району, де роль першої скрипки грав записний бомбардир Сергій Вишневський. 4:1 і за головний трофей продовжив колектив з Прилуцького, а «Юність» після сухої нічиєї з «Олімпією» розпочала гонку за Кубок Снігуроньки.

У повній відповідності до переможної назви луцька «Вікторія» в усіх трьох поєдинках групи «С» здобула впевнені перемоги, не зазнавши жодних очкових витрат, та роздивлялася більшістю вболівальників, як реальний конкурент у боротьбі за головний трофей турніру. Другу путівку до «морозного» чвертьфіналу лише за рахунок кращої різниці м’ячів здобули гравці МФК «Горохів». Відповідно «Новатор» та вічно молода «Мар’янівка» продовжили боротьбу за трофей від Снігуроньки, роль якої під час нагородження зіграла чарівна представниця одного з партнерів турніру – заступник начальника ВОЦФЗН «Спорт для всіх» Олена Ковальчук.

В групі «D» фаворит турніру острожецький «Камаз-Агро» з Суперліги чемпіонату Волині у перших двох матчах зумів забити лише один гол, але при цьому набрав 4 очки. Лише в останньому поєдинку Юрчук і Ко відвантажили СК «Горохів-Юніор» п’ять м’ячів і зайняли першу строчку в турнірній таблиці. Разом із майбутнім чемпіоном до чвертьфіналу Кубку Діда Мороза відправилася симпатична команда «Духче», котра в усіх поєдинках проявляла дивовижну силу волі та жагу до перемоги. За втішний трофей продовжили боротьбу СК «Горохів-Юніор» та ФК «Рать» - єдина команда, що зуміла забрати очки у «камазівців», зігравши внічию 0:0.

На стадії 1/4 –ї розіграшу Кубка Снігуроньки надзвичайну результативність продемонстрували гравці «Мідаса», перегравши дещо загадковий «Новатор» із рахунком 7:0. Проте суперник до кінця бився із обізнаним у футзалі опонентом і можливо зробив для себе висновки для майбутнього «новаторського» зростання, тим білше, що середній вік команди дозволяє з оптимізмом дивитися у майбутнє.

Традиційно нечисельні «Козаки» за рахунок тотальної зіграності впевнено переграли експериментальний склад «Мар’янівни» із рахунком 3:0 та першими потрапили до півфіналу. А Сергій Магера вирішивши всі турнірні питання, залишився на трибунах, аби повболівати за чисельних земляків з горохівських команд та за клуби, що шукають щастя в атаці.

СК «Горохів-Юніор» за відсутності «Атлетіка» пройшов до півфіналу напряму, а хлопцям з «Дорогостаїв» довелося добряче попотіти у протистоянні з ФК «Рать», де у воротах чинив дива незламний Тарас Гринчишин. Поєдинок ледь не перетворився у персональне протистояння Вишневський – Гринчишин. Особливо емоційно трибуни зреагували на дуель під час виконання бомбардиром «Юності» дабл-пенальті, що закінчилася на користь голкіпера. Проте у підсумку Сергій Вишневьский свій черговий гол забив, а його команда перемогла «Рать» із рахунком 2:0.

У чвертьфіналах Кубка Діда Мороза першими пішли пити подарункові набори з йогуртів та ряжанки від партнера АМФВ торгової марки «Радивилівмолоко» представники команди МФК «Горохів», які у своєрідному дербі з «Арсеналом» поступилися лише завершальній стадії гри. Суперники подарували вболівальникам футзальне шоу, забивши на двох дев’ять м’ячів. Хоча «каноніри» зуміли дотиснути земляків у пропорції 2 до 1 та зафіксували підсумковий результат 6:3.

В другій парі все вирішила серія післяматчевих пенальті. Фаворит протистояння «Олімпія» впевнено почала, але в підсумку втримати переможний рахунок не зуміла, пропустивши від «Духче», як пізніше з’ясувалося фатальний гол. У лотереї з шестиметрової позначки фортуна відвернулася від «античної» команди і далі покрокувала молодь з «Духче».

Дещо несподіваним виявився і результат наступної гри, де в луцькому дербі зійшлися бойовий «Сахарадо» та впевнена у собі «Вікторія». Чорні проти чорних, хоча і «цукровики» грали в манішках, в очному протистоянні були прихильниками атаки. Спочатку краще брати ворота вдавалося гравцям із команди «Вікторія», які мали суттєвий гандикап у два м’ячі та запас міцності на турнірній дистанції. Проте в їх рядах не було «брендівця» Миколи Жука, на якого в трансферне вікно полює діючий чемпіон АФЛУ «Надія», а в «Різдвяну коляду» запросили друзі з «Сахарадо». Голи Миколи та атакуючий напір  стали не лише прикрасою гри, але й матеріальним вкладом у підсумкову перемогу 3:2.

Останню путівку до півфіналу в академічному стилі вибороли представники «Камаз-Агро», котрі згідно рейтингу та лігового розташування були зобов’язані перегравати молодь з Прилуцького. Як не старався «Шігірюм», але клас суперника був відверто вище. Хоча фактор швидкого гола від початку зламав план на гру та вплинув на подальший хід подій.

Перша півфінальна пара Кубка Снігуроньки подарувала глядачам драматичний трилер за участю пари «Козаки» - «Юність». Вкотре коротка лава запасних, а точніше її відсутність зіграли з ковельською командою злий жарт. Сил виявилося замало і в грі на контр-курсах Дорогостаї виявилися на один гол кращими.

Далі «Мідас» одноосібно панував на майданчику в матчі проти СК «Горохів-Юніор», який окрім юнацького задору та одного забитого м’яча нічого не зумів протиставити результативному запалу «античного» клубу, що давно зробив ставку лише на футзал. Всі п’ять голів «Мідаса» були результатом напрацьованих на тренуваннях комбінацій та в якійсь мірі бенефісом другої молодості досвідченого Андрія Ковальчука. 5 :1 і «волошково-білі» у фіналі.

Півфінали Кубка Діда Мороза на відміну від призу казкової онуки великою результативністю не відзначилися, хоча в першій грі глядачі стали свідками бойової нічиєї та чергової серії післяматчевих пенальті за участю «Духче». Хлопцям з «Арсенала» слід шукати причини поразки лише в собі. Адже «каноніри» по суті вели гру та домінували на майданчику СК «Арена Спорт». Забивали гарні голи та мали безліч моментів, але «Духче», в склад якого ідеально вписався торпедівець Дмитро Дмитрук, терпів та чекав своїх шансів. Закони футзалу спрацювали на всі 100%. Номінальні гості зуміли вирвати нічию в основний час, а шестиметрові удари вже були добряче відпрацьовані під час чвертьфінального протистояння з «Олімпією».

В другій битві за фінал дива довготерпіння проявили гравці «Сахарадо», розуміючи той факт, що у відкритому футзалі з «Камаз-Агро» сперечатися буде важкувато, а спробувати підловити суперника на разючій «котрі» доволі реально. Острожецький колектив після спроби забити швидкий гол перейшов на позиційний наступ з оглядом на власні ворота та часто використовував стандарти. Ближче до фінальної сирени розіграш штрафного з центру майданчика ледь не привів до взяття воріт «Сахарадо», але Дмитро Роюк та партнери небезпеку пережили без втрат. Роковою виявилася остання хвилина півфінальної битви, коли черговий розіграш награної комбінації завершив Андрій Чабан. Цей гол і вирішив долю поєдинку.

Міфічний цар Мідас за протекції античного бога Діоніса був наділений здатністю перетворювати всі предмети та навіть їжу з водою на золото був мало здивований, якби взнав що золотий Кубок Снігуроньки виборола команда, що носить його ім’я. «Юність» із Дорогостаїв за 18 хвилин гри так і не знайшла вагомих аргументів, аби схилити шальку терезів успіху на свій бік. Підопічні Юрія Павельчука із солідністю команди Вищої ліги впевнено перемогли суперника із рахунком 4:1 та стали володарями молодшого за рангом трофею турніру.

А в головному матчі «Різдвяної коляди 2018» події відбувалися за схожим сценарієм. Єдиною відміною стала відсутність бодай одного забитого м’яча фіналістом. Хоча шанси пробити голкіпера переможців Євгена Кречковського у гравців «Духче» були. Якби номінальні гості виграли, це стало би гучною сенсацією, на яку «Камаз-Агро» точно не погодився б. Острожецький колектив у притаманному йому стилі забив чотири голи і зберіг свої ворота недоторканними. Четвертим чемпіоном традиційного турніру в літопис вписано ім’я команди «Камаз-Агро».

На церемонію нагородження завітав Дід Мороз, який особисто привітав присутніх із святими та вручив іменний Кубок чемпіонів капітану «камазівців» Антону Дригульському. Команди володарі обох кубків були нагородженні медалями від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», а всі без виключення учасники турніру отримали подарункові молочні набори від ТМ «Радивилівмолоко». Кращим гравцем турніру організатори оголосили гравця «Духче» Дмитра Дмитрука.

 Ще раз вітаємо всіх із святами. Найкращі побажання!!! 

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео -  https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

Технічні результати

 

Група «А»

М

Команда

 

 

 

 

В

Н

П

М’ячі

О

 

Сахарадо

 

 2:1

 2:1

 0:3

 2

 0

 1

4:5

 6

 

Козаки

 1:2

 

3:3 

 3:3

 0

 2

 1

7:8

 2

 

Мідас

 1:2

 3:3

 

 1:3

 0

 1

 2

5:8

 1

 

ФК Арсенал

 3:0

 3:3

 3:1

 

 2

 1

 0

9:4

 7


Група «В»

М

Команда

 

 

 

 

В

Н

П

М’ячі

О

 

Олімпія

 

 0:0

 

 3:0

 1

 1

 

3:0

 4

 

Юність Д

 0:0

 

 

 1:4

 

 1

 1

1:4

 1

 

Атлетік М

 

 

 

 

 

 

 

:

 

 

Шігірюм

 0:3

 4:1

 

 

 1

 

 1

4:4

 3

 

Група «C»

М

Команда

 

 

 

 

В

Н

П

М’ячі

О

 

Вікторія

 

 4:1

 4:0

 3:2

 3

 0

 0

11:3

 9

 

ФК Мар’янівка

 1:4

 

 0:1

 2:3

 0

 0

 3

3:8

 0

 

Новатор

 0:4

 1:0

 

 4:4

 1

 1

 1

5:8

 4

 

МФК Горохів

 2:3

 3:2

 4:4

 

 1

 1

 1

9:9

 4

Група «D» 

М

Команда

 

 

 

 

В

Н

П

М’ячі

О

 

СК Горохів-Юніор

 

 0:5

 1:3

 2:0

 1

 0

 2

3:8

 3

 

Камаз-Агро

 5:0

 

 1:0

 0:0

 1

 0

6:0

 7

 

ФК Духче

 3:1

 0:1

 

 3:0

 2

 0

 1

6:1

 6

 

ФК Рать

 0:2

 0:0

 0:3

 

 0

 1

 2

0:5

 1

 

4 січня

ЧЕТВЕР

САХАРАДО - ФК АРСЕНАЛ  - 0:3

ОЛІМПІЯ - ШІГІРЮМ  -  3:0

КОЗАКИ - МІДАС  -  3:3

САХАРАДО - МІДАС  -  2:1

КОЗАКИ - ФК АРСЕНАЛ  -  3:3

ЮНІСТЬ Д - ШІГІРЮМ  -  1:4

ВІКТОРІЯ – МФК Горохів  -  3:2

СК ГОРОХІВ-ЮНІОР - ФК РАТЬ  -  2:0

ФК МАР’ЯНІВКА - НОВАТОР  -  0:1

КАМАЗ-АГРО - ФК ДУХЧЕ  -  1:0

ВІКТОРІЯ - НОВАТОР  -  4:0

СК ГОРОХІВ-ЮНІОР - ФК ДУХЧЕ  -  1:3

ФК МАР’ЯНІВКА - МФК ГОРОХІВ  -  2:3

КАМАЗ-АГРО - ФК РАТЬ  -  0:0

 

5 січня

П’ЯТНИЦЯ

МІДАС - ФК АРСЕНАЛ  -  1:3

САХАРАДО - КОЗАКИ  -  2:1

ОЛІМПІЯ - ЮНІСТЬ Д  -  0:0

НОВАТОР – МФК Горохів  -  4:4

ФК ДУХЧЕ - ФК РАТЬ  -  3:0

ВІКТОРІЯ - ФК МАР’ЯНІВКА  -  4:1

СК ГОРОХІВ-ЮНІОР - КАМАЗ-АГРО  -  0:5

 

Кубок Снігуроньки

1/4 фіналу

Козаки - ФК Мар'янівка -  3:0

Юність Д  - ФК Рать -  2:0

Мідас - Новатор  -  7:0

Кубок Діда Мороза

1/4 фіналу

ФК Арсенал - МФК Горохів -  6:3

Олімпія - ФК Духче  -  1:1 (п. 2:3)

Сахарадо - Вікторія  -  3:2

Шігірюм - Камаз-Агро  -  0:3

Кубок Снігурочки

1/2 фіналу

Козаки - Юність Д. -  3:4

Мідас - СК Горохів-Юніор  -  5:1

Кубок Діда Мороза

1/2 фіналу

ФК Арсенал - ФК Духче -  2:2 (п. 1:2)

Сахарадо - Камаз-Агро  -  0:1

Кубок Снігурочки

Фінал

Юність Д - Мідас -  1:4

Кубок Діда Мороза

Фінал

ФК Духче - Камаз-Агро  -  0:4