На Василя – граємо у футзал: анонс першого уікенду Нового року

Чергові тури усіх семи ліг чемпіонату Волині з футзалу, дитячих та ветеранських баталій, розбавлені останнім чвертьфіналом Кубка Волині: саме так 13-14 січня продовжиться сезон на майданчиках «Арени Спорт».

Звичайно ж, запитання номер один – хто стане останнім півфіналістом головного кубкового турніру змагань під егідою АМФВ. А відповідь на нього любителі волинського футзалу отримають уже наступного тижня, коли «Надія» та «Волиньагротех» уже вдруге у сезоні «схрестять шаблі» у Луцьку. Першого разу чинні аматорські чемпіони України не здолали «міцний горішок» у вигляді команди Анатолія Бартощука, а гарний поєдинок завершився бойовою нічиєю – 2:2. Як буде цього разу? Побачимо на «Арені Спорт» 13 січня о 17:30.

До слова, лучанам протягом одного уікенду доведеться зіграти ще й матч чемпіонату області. Щоправда, проведуть вони його наступного дня, у неділю. А протистоятиме «агротехівцям» амбіційний «Камаз-Агро», який не проти здобути ще одну перемогу в Суперлізі після успіху в другому турі.

Інші поєдинки третього туру відбудуться у суботу. Так, гравці «Надії» згодні на відпочинок тривалістю лише в одну гру після кубкового чвертьфіналу, аби потім грати проти «ЛСТМ». Що ж, буде цікаво глянути, як досвідчені футзалісти після однієї виснажливої гри намагатимуться здолати опір Тараса Кабанова і компанії у іншій. «Бренд-груп» у битві тимчасових аутсайдерів зустрінеться проти ще однієї команди без очок у таблиці – «Торпедо». А самі дві луцькі команди ще не так давно зустрічалися на літньому «Святі Друзів» від АМФВ (тоді сильнішими були хлопці з «Бренду»). Ну а у єдиному не луцькому матчі уікенду «Ковель-Волинь» прийматиме футзалістів МФК «Хорів» - можна не сумніватися, що підопічні Віктора Ревка докладуть усіх зусиль, аби вставити «палку в колеса» ковельській машині, яка на початку сезону демонструє прямо-таки чемпіонський хід.

Півфіналісти Кубка Волині з луцького «Мідаса» на Старий Новий рік у Вищій лізі відпочиватимуть, пропускаючи тур. А от їх колеги по передостанній стадії кубкового турніру з «Динамо» у своєрідній битві лідерів дивізіону змагатимуться з ківерцівським «Колосом», який перші два тури обласної першості завершив перемогами. У інших протистояннях зустрінуться добре знайомі суперники попереднього вищолігового марафону. «Червоно-чорний Горохів» ловитиме кураж у поєдинку проти «Екоресурсів», які й самі навряд чи задоволені початком першості з одним очком у двох турах. Ще один горохівський колектив – «Агропродукт» - сподіватиметься продовжити переможну ходу в протистоянні із млинівською «Вілією».

Луцький «Агромат» знову відкриватиме своєю грою першолігову програму туру. Утім, яскравими перемогами команди у двох турах лідерам дивізіону надто захоплюватися не потрібно – у разі перемоги їх суперники з «ТТІ Шахтаря» одразу ж опиняться вище у турнірній таблиці. Цікавим повинне стати протистояння двох непоступливих команд – «Юності» та «Neris-Авангарду», у яких в активі по одній нічиїй та поразці від боратинської «Ласки». Сама ж команда Олександра Антонюка зустрінеться уже зі знайомими суперниками з «Олики», яку пройшла у першому раунді Кубка АМФВ. За поразку на тій самій стадії того ж турніру луцька «Вікторія» намагатиметься відігратися у поєдинку із «Фіміамом», який і закриватиме «вечір футзального Василя» наступної неділі о 20:30.

Розбитим на два дні буде третій тур чемпіонату Другої ліги. Ще у суботу вийти зі смуги невдач спробує «Олімп» - у поєдинку проти «Топільного», який уже здобув перемогу над «Мар’янівкою». Команда Сергія Магери намагатиметься уже наступного дня довести, що їх видовище іще не завершилося, коли номінально прийматиме «Теремно-Хліб». Перед цими суперниками перші турнірні очки намагатиметься здобути «Модерн-Експо», хоча й суперник не з легких – ще один луцький колектив із «Сахарадо». А завершуватиме програму другого туру битва лідерів дивізіону – «Олімпії» та «Стелли». Переможець цієї гри зробить перший рішучий крок до підсумкового лідерства у Другій лізі.

«Бережанка» - найбільш нефартова команда перших турів Третьої ліги, адже у обох матчах за рівної гри вона зазнала мінімальних поразок. Їх суперники з «Привату», навпаки, добряче подивували різноманітністю  зазнавши надрозгромної поразки та розбивши обезкровлений «KroshuStarsLutsk». «Битвою гігантів» цього дивізіону стане зустріч «Рятівника» та «Акценту», які свої матчі у Третій лізі поки що лише вигравали. Ще один досі непереможний колектив з «Респекту» гратиме проти «Радивилівмолока», а своєрідні невдахи перших ігор з «KroshuStarsLutsk» та «Joma-Луцьк» старатимуться набрати перші очки у чемпіонаті.

«Ласка-2», «Волинь-АТО» та «Горохів-Юніор» мають всі шанси продовжити свій переможний хід у Четвертій лізі. Для цього наступної неділі їм треба буде обіграти непоступливі «Атлетік», «West Side» та «ПІК-БУД» відповідно. У іншому матчі третього туру «Шігірюм» зустрінеться із «Луцьктеплом». Лідери П’ятої ліги з «Духче» спробують здобути третю вікторію поспіль у чемпіонаті над «Колосом-2». «Острожець» має усі шанси продовжити нічийну серію у матчі проти юнаків «Волині». «Tatrafan» гратиме з «Торчином», а «Юність» з Переспи – проти МФК «Горохова».

Ненаситні «Олімпія» та «ЮніорМідас» уже розіграли між собою чемпіонське звання у категорії до семи років, а наступного тижня змагатимуться ще у двох чемпіонатах. Щоправда, якщо у 9-річних це також буде визначальна гра у битві за головний приз чемпіонату (не слід забувати й про команду з ДЮСШ №2, яка наступного уік-енду проведе одразу два матчі та має шанс вклинитися у цю боротьбу), то серед дітей до 11 років це буде битва середняків першості. Тут усім «керують» хлопці з маневицької ДЮСШ, які спробують зробити ще один крок до чемпіонства у поєдинку проти Любомля. Єдиний та дуже важливий матч між «Вілією» та «Адреналіном» відбудеться у категорії до 13 років.

Не втомлюватимуться наступного тижня й ветерани, серед яких першість заходить уже в найбільш цікаву стадію. Там очікуються справжні «заруби» між «Комфортом-Сервісом» та «Володимирівкою», а також «КС-Ветераном» та «Зимним». Ну й вже точно перші очки у цій першості буде мати переможець дуелі між ветеранськими командами «ДжеРосту» та «Ярда».

Звичайно ж, стартом футзального року традиційно є «Різдвяна Коляда», звіт про який буде трошки пізніше. Утім, всі розуміють, що й тим турніром багато колективів готуються до продовження чемпіонату області. А наскільки підготовленими команди підійдуть до відновлення сезону – побачимо уже наступними вихідними на «Арені Спорт»!

 

Графік ігор 13-14 січня

 

13 грудня (субота)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

 

3 тур. Третя ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                   Бережанка – Приват

10.30                   Akcent – ФК Рятівник

11.30                   Радивилівмолоко – FC Respect

12.30                   KroshuStarsLutsk – Joma-Луцьк

 

3 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

13.30                   Олімп – ФК Топільно

 

3 тур. Вища ліга. Регулярний чемпіонат

14.30                   Кураж – Екоресурси Колки

15.30                   Динамо – Колос

16.30                   Вілія Млинів – Агропродукт

1/4 Кубок Волині

17.30                   Волиньагротех – Надія

 

3 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

18.30                   Торпедо – МФК Бренд

19.30                   ЛСТМ – Надія

 

Ковель. ДЮСШ

13.00                   ФЦ Ковель-Волинь – МФК Хорів

 

МАЙДАНЧИК №1

6-й тур. Дитячий чемпіонат Волині

09.20                   U-9            Адреналін10 – ДЮСШ №2

10.00                   U-11          Адреналін08 – ДЮСШ №2

10.40                   U-9            Олімпія – Юніор-Мідас

11.20                   U-11          Юніор-Мідас – Олімпія

12.00                   U-11          Вілія – Адреналін08

12.40                   U-13          Вілія – Адреналін05

13.20                   U-11          Легіон – Вілія

14.00                   U-11          ДЮСШ Маневичі – ДЮСШ Любомль

14.40                   U-9            ДЮСШ Любомль – Універсал

15.20                   U-11          ДЮСШ Любомль – Волинь08

16.00                   U-9            Адреналін09 – ДЮСШ Любомль

16.40                   U-11          Адреналін07 – Волинь08

 

14 січня (неділя)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

3 тур. Четверта ліга. Регулярний чемпіонат

09.30                   Шігірюм – Луцьтепло

10.30                    West Side – Волинь-АТО

11.30                   Атлетік Цумань – Ласка-2

12.30                   ПІК-БУД – СК Горохів-Юніор

 

3 тур. Суперліга. Регулярний чемпіонат

13.30                    Волиньагротех – Камаз-Агро

 

3 тур. Друга ліга. Регулярний чемпіонат

14.30                   Сахарадо – Модерн-Експо

15.30                   ФК Мар’янівка – Теремно Хліб

16.30                   Олімпія – Стелла

 

3 тур. Перша ліга. Регулярний чемпіонат

17.30                   Агромат – ТТІ Шахтар

18.30                   Юність Дорогостаї – Neris-Авангард

19.30                   Ласка ДжеРост – ФК Олика

20.30                   Вікторія Луцьк – ХФК Фіміам

 

МАЙДАНЧИК №1

Чемпіонат Рожищенського району

10.00 - 13.00

 

3 тур. П’ята ліга. Регулярний чемпіонат

14.00                   Tatrafan – Торчин

15.00                   Юність Переспа – МФК Горохів

16.00                   Колос-2 – ФК Духче

17.00                   ФК Волинь U-16 – ФК Острожець

 

6-й тур. Чемпіонат Волині серед ветеранів

18.00 Ветерани 35+  Комфорт-Сервіс - Володимирівка

19.00 Ветерани 35+  КС-Ветеран – Зимне

20.00 Ветерани 35+  ДжеРост – Ярд