Коротко про головне. 1 тур Кваліфікації

 Відбувся перший тур Кваліфікації Чемпіонату Волині з футзалу сезону 2017/2018. До вашої уваги коротенькі огляди кожного із матчів від наших журналістів.

 

Фото кожного з матчів шукайте на нашій сторінці – https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Відео матчів можна переглянути - https://www.youtube.com/dashboard?o=U

 

 

«Юність» – «Ласка-2»     3:6 (1:3)

Десятий ювілейний чемпіонат Волинської області з футзалу розпочали колективи у кваліфікаційному раунді у третьому боксі. Матч команди розпочали досить жваво, обмінюючись швидкими контратаками. Вже на другій хвилині Андрій Ясінський вивів «боратинців» вперед, а ще через дві хвилини оформив дубль. Гарним пострілом зі штрафного Олександр Сліпчук скорочує рахунок 1:2. Під завісу першого тайму забиває Олександр Гук, після сольного проходу Павла Бебка і рахунок на табло 1:3, з яким команди пішли на відпочинок.

 На початку другого тайму, все той же нестримний Андрій Ясінський оформив «хет-трик». Гол Дмитра Шафранюка дав надію «Юності», але Вадим Кухтей знову відновлює гандикап для «боратинців» у три голи. На двадцятій хвилині Олександр Гук робить «дубль», а вже через чотири хвилини за друге попередження був вилучений арбітром зустрічі. Господарі майданчика цим і скористались, Роман Стеренчук на останній хвилині встановлює остаточний результат матчу 3:6.

 

«Приват» - «Радивилівмолоко»  - 2:2 

Матч команди розпочали досить обережно, придивлюючись одна до одної, але після розіграшу ауту, Віталій Завіруха виводить банкірів вперед. Поодинокі атаки двох команд не призводили до взяття воріт, і досвідчений Василь Єфимчук взяв ініціативу в свої ноги, після сольного проходу відновив рівновагу у поєдинку. Під завісу першого тайму Захар Климець забиває, і гості виходять вперед.

У другій половині команди сповідували такий самий фут зал, як у першому. На 16-ій хвилині чудове виконання штрафного Віталія Завірухи і на табло 2:2 . Після голу колективи обережно грали в обороні, і тому бойова нічия. І «банкіри» і «молочники» додають у свій доробок по одному пункту.

 

«Атлетік» - «KroshuStarsLutsk» - 4:5 

З перших хвилин було видно, що гості рішуче налаштовані на перемогу. Три швидких голи у виконанні Романа Поліщука,  Дмитра Демчука та Назарія Стебельського і на табло 0:3. Футзалісти з Цуманяоговталивь від провального старту поєдинку і почали відігруватись. Швикий Олександр Музика забиває на дев’ятій хвилині, а ще за хвилину Сергій Ховайло скорочує рахунок до мінімуму. Наприкінці першого тайму дубль оформив Назарія Стебельський, зробивши рахунок 2:4, з яким команди пішли на відпочинок.

 У другій половині зустрічі, точилась рівна боротьба до двадцятої хвилини, на якій господарі забили двічі і встановили рівновагу. Вже здавалось, що матч закінчиться у нічию, але енергійний Володимир Нечай всетаки приносить «KSL» перемогу.

 

«Рятівник» - МФК «Горохів» - 10:2 

У звітному поєдинку домінувала команда господарів майданчику. У першій половині вони відзначились тричі, а ось у другій половині ще 7 разів. Швидкі атаки «Рятівника» завершували : Михайло Мочерад, Віктор Бортник, «дубль» оформили Олександр Якимчук та Сергій Денисюк, а самим забивним у матчі був Андрій Мельник, у його активі «покер».

Команда біло-синіх «шкіряного» забивали двічі. На шістнадцятій хвилині відзначився Олександр Кутас, а на останній Андрій Марцинюк. Це лише старт кваліфікації, ще у команд багато ігор попереду.

 

Вотранс – Ковель-Волинь – 2:5

Центральний поєдинок першого дня змагань з перших хвилин почав виправдовувати свій статус. Луцько-ковельське футзальне протистояння – гарантоване видовище для глядачів, котрі представляли обидва клани. Вболівальникам на трибунах не доводилося нудьгувати не секунди. Вже на 3-й хвилині рахунок був відкритий. Відзначився екс-гравець «Волині» Роман Воробей, прицільно вдаривши у дальній кут воріт Дмитра Дувакіна з лівого флангу атаки лучан.

Відповідь гостей не забарилася. Ковельчани додали у швидкості і моменти біля воріт Павла Чемериса почали виникати дедалі частіше. Ще до перерви чемпіон-параолімпієць Віталій Романчук зрівняв рахунок, а за кілька хвилин Олександр Портянко вивів гостей вперед.

Після відпочинку напруження у бойовому протистоянні лише зростало. На 14-й хвилині дубль оформив лучанин Роман Воробей, відновивши рівновагу. Проте вже за дві хвилини Дмитро Мякота знову вивів «Ковель-Волинь» уперед – 3:2.

Далі була боротьба. Багато боротьби. Були фоли та емоції. Фірмовий гол Івана Мучака і спроба «Вотранса» врятувати матч у грі із пятим польовим гравцем. Розв’язка наступила після того, як голкіпер гостей Дмитро Дувакін спочатку впевнено заволодів м’ячем, а за мить відправив Select у самісіньку «дев’ятку» ударом від власних воріт.

Підсумкові 5:2, як еквівалент безкомпромісного та видовищного поєдинку, що став справжньою прикрасою першого дня турніру.

 

Динамо – Торпедо – 3:4

Двобій колективів із славетними назвами продовжив феєрію довгоочікуваного футзального свята. «Динамо» та «Топедо» без розвідки кинулися штурмувати ворота опонентів. Проте до 8-ї хвилини голкіпери не помилялися і на табло світилися нулі. Аж поки Дмитру Дмитруку зі складу чорно-білих не вдався потужний постріл низом у дальній кут – 0:1. Саме навколо 17-го номера будувалася конструктивна гра підопічних Анатолія Мищука. Проте до відпочинку рахунок залишився незмінним попри всі старання учасників радянсько-вінтажного протистояння.

На початку другого тайму володар легендарної для хокею цифри на футболці віддав чудову передачу на Сергія Віхрука і рахунок подвоївся. Щоправда світові 2:0 горіли на табло недовго. Два влучних удари Юрія Сиротенка та Богдана Турчика швиденько відновили перевагу – 2:2. Трибуни ожили. Тим більше, що далі стався пенальті у ворота торпедівців і вищезгаданий Богдан Турчик з точки не помилився.

Перевага «Динамо» трималася недовго. Напористий Володимир Сироватка пробив і сильно, і влучно. Мінімальна перевага протрималася до фінальної сирени, засвідчивши перемогу «Торпедо».

 

Надія – Екоресурси – 5:0

Представники так званої групи смерті вийшли на очний двобій, знаючи результат протистояння своїх суперників – «Вотранс»-«Ковель-Волинь» - 2:5. Діючий чемпіон Волині, володар обласного Кубку та переможець фіналу АФЛУ хорівська «Надія» серйозно налаштувалася на поєдинок з коліквським клубом «Екоресурси», котрий не зважаючи на регалії опонента вийшов битися з лідером на рівних.

Довгий час Тарасу Гринчишину вдавалося тримати свої володіння неприступними, але й він нічого не зміг вдіяти після удару впритул у виконанні новачка господарів Владислава Мазура на 6-й хвилині.

Бордово-білі не стушувалися після пропущеного м’яча і наполегливо шукали щастя біля чужих воріт. Наприкінці тайму навіть стався вихід 3 в 1 у виконанні колківців, але досвід Ігоря Пунди дався в знаки і погроза була відведена, а один забитий гол став підсумком першої половини гри.

Відпочинок пішов на користь гостям, які ще додали у русі та виглядали більш ніж гідно у протиборстві з фаворитом. В окремі відрізку часу Ліщук і Ко навіть притискали «Надію» до воріт, де впевнено діяв надійний, даруйте за тавтологію, Ігор Пунда. Львівські хорівціубаюкали суперника і в стрімкій атаці стараннями Ігоря КУдінова рахунок подвоїли. А далі справа техніки, що притаманна виконавцям діючого чемпіона. Кіпер «зелених», але досвідчених «надіївців» став підключатися до атак і у його візаві роботи відразу додалося. Тарас бився як лев, але й він був безсилим після влучних ударів Олександра Хлюбко, автора дублю Владислава Мазура та Юрія Хавера. Академічна, впевнена, але далеко не проста перемога підопічних Віктора Ревка 5:0 у стартовому матчі.

 

Камаз – Кураж – 7:2

Десять секунд знадобилося «камазо-пакківцю» Сергію Вознюку аби знайти шпарину у захисних побудовах «россо-нері» та загнати кулястого у сітку воріт. «кураж» спробував швидко відігратися і пішов у наступ великими силами. Двічі поспіль воротар господарів Євген Кречковський виручав своїх колег після небезпечних пострілів суперника, що дозволило Роману Киценюку дублем підловити горохівчан на контр-атаках. 3:0 на користь «камаза-агро-пакківського» симбіозу. Саме за такого рахунку пролунала сирена на перерву.

Після паузи події у грі розгорталися із калейдоскопічною швидкістю. «кураж» намагався у дебюті тайму забити, проте знов пропустив «контру» - 0:4. До честі горохівчан команда не покинула грати у футзал та шукала свої шанси у позиційних атаках. Одна з таких вилазок закінчилася щільним ударом Владислава Гладуна. Але Дмитро Перванчук у фірмовому стилі відновив гандикап у чотири м’ячі, а за кілька хвилин збільшив перевагу «аграріїв» до п’яти пунктів.

Спроба гостей грати польовими гравцями у пропорції 5х4 особливих дивідендів чорно-червоним не принесла. Лише одна із чисельних спроб пробити кіпера блакитно-чорних виявилася вдалою. А суперник на останок забив ще раз.

 

Олімпія - Модерн- Експо - 2:1

 До стартового поєдинку у кваліфікації до  Чемпіонату команди підійшли дуже драйвово та обережно. В першому таймі складалося враження, що головне завдання гравцям не пропустити гол, що суперникам чудово вдавалося до сигналу на відпочинок. Проте на початку другого тайму Олександру Масійчуку  вдалося відкрити рахунок в матчі, та вивести  «Олімпію» в лідери двобою.

Наступ суперників з безліч нереалізованих моментів ознаменувався забитим голом «модернівців» Миколи Пашинського і паритет відновився. Командам довелося все розпочинати наново. Напруга, а разом з нею і відповідальність за помилку, суттєво зросли. Ключовою виявилася 25 хвилина драматичного протистояння. «Олімпієць» Дмитро Кисляк зумів скористатися помилкою захисників і вивів господарів  вперед. Хоча «Модерн» і влаштував штурм на останній хвилині зустрічі,але не зміг зрівняти рахунок.

 

Ласка Джерост  - Юність Млинів - 6:1

 Гра розпочалася надзвичайно активно. З перших хвилин футзал пішов на зустрічних курсах, в яких фортуна більше посміхнулася команді «кетчупової столиці» Волині. Вже на третій хвилині Олександр Антонюк відкрив рахунок, а вже на наступній його одноклубник Юрій Шаула подвоїв результат. Секундна стрілка зробила ще коло і автор другого гола відзначився ще раз.

Другий тайм гри був аналогічним першому і на 16-й хвилині Юрій Шаула оформив хет-трик 4:1, а за півтори хвилини до сигналу про закінчення гри його партнери збільшили різницю до 5 м’ячів.

 

Вікторія Луцьк  - Сахарадо - 7:6

 Представники ІІ-го бокса, доволі цікаво  розпочинали свої поєдинки. Не став виключенням і поєдинок луцької «Вікторії» з командою «Сахарадо». Команди не особливо морочилися обороною, намагаючись вразити ворота суперника. Господарі контролювали хід матчу, а представники сахарного наступали в позиційний наступ. На футзальних гойдалках і тривав весь перший тайм, що у підсумку закінчився хет-триком Сергіє Приймачка «Сахарадо», та бойовою нічиєю. Проте нудьгувати глядачам команди не давали.Гольові здобутки суперники відклали на другу половину гри. Спочатку Віталій Тележинський  розібрав команду суперників, а також Андрій Тучкевич допоміг йому у цій справі,що й допомогло лучаним зробити відрив у три м’ячі, на що «Сахарадо» відповіло двома влучними пострілами.

 

 Олика  - Мар’янівка - 2:2

 Якби у чемпіонаті Волині не було «Марянівки», то її треба було б придумати. Такого емоційного драйву та щирого обожнювання гри в м’яч ногами важко знайти серед інших учасників першості (не в образу футзальній спільноті), адже в колективі вічного президента клубу з Горохівського району Сергія Магери люди без вогню в очах довго не затримуються

У ролі ж господарів майданчика виступала «Олика», клуб котрий також тримається на аурі та нервах незмінного лідера команди Олега Шахраюка.  Гольову естафету кращого бомбардира за всю історію команди підтвердив Олег, який зумів двічі розписатися у воротах.

«Мар’янівка» у новій червоно-білій формі (хорватські шашечки мабуть пішли в історію) намагалася атакувати гостро і в захисті не відсиджувалася, і за це отримала свої плоди. У підсумку 2:2, бойова нічия.

 

МФК Хорів – Мідас - 3:0 

У двобої, що відкривав змагання у групі D зійшлися наддосвідчений МФК «Хорів» (минулорічна «Надія»-2) та амбіційний «Мідас». Матч пройшов за очікуваним сценарієм: Хорів багато володів м’ячем, традиційно час від часу випускаючи п’ятого польового гравця, а «Мідас» захищався великими силами, чатуючи на помилки суперника. Хорівчани вже з перших хвилин почали турбувати голкіпера гостей потужними ударами з середньої і дальньої дистанції, але Василь Семенюк вдало увійшов у гру та виручав своїх партнерів. Проте і він був змушений капітулювати в епізоді, коли Сергій Кольцун вдало поборовся біля власного карного майданчика, пройшов із м’ячем крізь усе поле, витягнув на себе воротаря і віддав пас на Андрія Кузика, якому лишалось влучити з п’яти метрів у порожні ворота. А ще за три хвилини гравці «Мідаса» «обрізались» при виході зі своєї зони і Сергій Вацяк засмутив їх удруге. Збільшивши свою перевагу до двох голів «Хорів» дещо збавив оберти і перейшов на контроль м’яча без серйозних загострень. У гостей в першій половині гри була чудова нагода скоротити відставання, але Назарій Русецький впорався з форвардом суперників, що вискочив з ним сам на сам.

По перерві «Мідас» заграв дещо активніше і створив цілу низку небезпечних моментів, проте Андрій Янчук, що замінив у воротах Назарія Русецького, діяв бездоганно. До того ж Сергій Кольцун збільшив перевагу своєї команди гросмейстерським пострілом у дальню «дев’ятку». Поступово наступальний настрій «Мідаса» зійшов нанівець і гра спокійно докотилася до свого логічного завершення.

 

Волиньагротех – Агропродукт  - 4:2 

Результат цього поєдинку мав ключове значення для розподілу місць у групі D, адже ветерану Суперліги протистояв амбітний «Агропродукт». Горохівчани минулого року досить вдало виступили у вищій лізі і, вочевидь, прагнули піднятися на сходинку вище. Команди почали досить обережно, тим не менше голи не забарились. В дебюті зустрічі Вадим Вознюк поклав м’яч під самісіньку стійку воріт горохівчан пострілом з-за меж карного майданчика, а за дві хвилини Олександр Скопик відновив статус-кво не менш ефектним ударом в «дев’ятку». «Агропродукт» в першому таймі виглядав дещо сконцентрованіше, швидше переходив від захисту до атаки. Як наслідок, в середині першої половини Олександр Скопик вдруге засмутив кіпера суперників, проте на перерву команди пішли за нічийного рахунку. Досвід сказав своє вагоме слово – Ігор Блажиєвський опинився в потрібному місці у потрібний час і замкнув на дальній стійці силовий простріл Вадима Вознюка.

У другій половині зустрічі команди діяли максимально обережно, не надто ризикуючи, намагаючись на дати супернику шансів. Гра йшла до першої помилки. На жаль для себе, її припустились горохівчани. Леонід Джигалюк не найкращим чином парирував удар з гострого кута, а захисники не встигли завадити Андрієві Рижановському доправити м’яч у сітку. Далі «Волиньагротех» сконцентрувався на обороні і гравцям «Агропродукту» ніяк не вдавалося знайти бодай шпарину у цьому мурі. Наприкінці зустрічі в одній з контратак відзначився Дмитро Бурковський, практично оформивши своїй команді прописку у Суперлізі на цей сезон.

 

ЛСТМ – Вілія - 4:2 

У звітному матчі досвідчені гравці «ЛСТМ» екзаменували молоду «Вілію» з Млинова. По великому рахунку, в цій групі вже після жеребкування розподіл команд по лігам був зрозумілим. Лишилось тільки з’ясувати чи всіх така ситуація влаштовує. «ЛСТМ» не став форсувати події, розраховуючи, що рано чи пізно молоді захисники млинівців не впораються з іменитим нападом суперника і перемогу можна буде здобути не викладаючись на всі сто відсотків. «Вілія» ж могла протиставити лише свою традиційну «зброю» - шалену самовідданість і зарядженість на боротьбу. Зрештою, наприкінці першої половини гри лучани таки домоглися свого. Олександр Прощерук продерся лівим флангом і віддав вивірену передачу на Ігора Махнюка, а тому не склало труднощів переправити м’яч у сітку.

По перерві «ЛСТМ» розвинув успіх. Спочатку Андрій Кодлубай пронісся по краю і прошив Миколу Денисюка гарматним пострілом, а за кілька хвилин досвідчений Тарас Кабанов впевнено розібрався з захисником і збільшив перевагу своєї команди. В кінцівці матчу лучани стали діяти дещо легковажно і у «Вілії» з’явились шанси розмочити рахунок. Спочатку Михайло Вітерук завдав удару по воротах через «частокол» ніг своїх та чужих гравців і траекторія цього пострілу виявилася цілковитою несподіванкою для Олександра Ярмощука, а трохи згодом ще один гол у власі ворота «привезли» польові гравці – Ігор Махнюк, намагаючись віддати довгу передачу, влучив у Сергія Вишневського і куля затріпотіла у сітці «ЛСТМ». На щастя для лучан у проміжку між пропущеними голами встиг відзначитись Олександр Прощерук і це дало змогу господарям завершити гру без зайвих нервувань.

 

МФК Бренд – Колос - 9:0 

Цей матч мав стати першим справжнім екзаменом для амбіційних футзалістів МФК «Бренд». Ківерцівський «Колос» суперник впертий і непоступливий, що він довів минулого року, ставши чемпіоном у другій лізі, хоча у плей-офф стартував лише з п’ятого місця. Що ж, лучани склали цей іспит на відмінно, перегравши супротивників по всіх статтях. «Колос» почав непогано, в дебюті зустрічі гості створили кілька доволі гострих моментів і змусили Дмитра Притулюка попрацювати в «рамці». Проте, намагаючись відкрити рахунок, хлопці з Ківерців дали змогу супернику застосувати свою грізну «зброю» – швидкі контратаки. Роман Козачок вже на 6-й хвилині оформив дубль, двічі невідпорно спрямувавши шкіряну кулю під поперечку воріт Миколи Бондарєва, а у проміжку між цими голами Артем Назарчук влучив у цю ж поперечку з такою силою, що м’яч відлетів мало не до центру майданчика. До перерви у складі господарів ще встигли відзначитись Павло Чикалюк та Микола Жук.

Маючи солідну перевагу у рахунку «Бренд» і не думав зупинятися, накочуючи хвилі атак на ворота деморалізованого суперника. Гравці «Колоса», махнувши рукою на захист, пішли ва-банк, намагаючись забити хоча б гол престижу, проте їм сьогодні цього не судилося. Натомість гравці «Бренда» наколотили ще 5 у ворота кинутого захисниками напризволяще Миколи Бондарєва. По разу відзначились Дмитро Романюк та Дмитро Заболотько, а Микола Жук оформив покер. Отже, непоганий початок для МФК «Бренд», але розслаблятися зарано, попереду чекають більш серйозні «екзаменатори».

 

Пік-Буд – Акцент – 2:5

Важко прокидатися рану у неділю, коли за вікном осіння мряка. Проте суперники стартового поєдинку другого дня 1-го туру «кваліфікайна» відразу взяли з місця в кар’єр. Атака на атаку, випад на випад. Але голів довелося чекати до 9-ї хвилини, коли Володимир Третяк відкрив рахунок на користь «Акцента». Вже за дві хвилини гольова музика грала на честь «ПікБудівця» Дмитра Лисенка – 1:1. Останнє ж слово залишилося за «чорними». Тобто акцентом першої половини став гол «Акцента»на останній хвилині у виконанні Руслана Лебедя, який відправляв м’яч у порожні ворота після вдалої багатоходівку.

Після відпочинку «Акцент» продовжив тиск та сконструював ще одну ефектну і в одно час ефективну  комбінацію, що закінчилася голом Олега Демчука. Ця подія дала поштовх обом командам до більш агресивних дій у нападі. Голкіпери працювали у поті чола. Але й Юрій Уманець та Олександр Антипенко були не в змозі допомогти своїм колегам в епізодах на 21-й та 20-й хвилинах відповідно.

Розв’язка за законами футзального жанру наступила наприкінці зустрічі, коли «Пік-Буд» пішов у наступ з п’ятим польовим та помилився у передачах. Дубль Володимира Третяка зняв всі питання щодо переможця двобою.

 

Волинь – Татрафан – 6:4

Шістнадцятирічні вихованці ФК «Волинь»  під орудою тренерського тандему Олександр Антонюк-Володимир Мозолюк не стушувалися перед зрілими гравцями клубу «Tatrafan» і відразу почали шукати щастя біля чужих воріт. Досвідчені біло-чорні ж вже на 2-й хвилині підловили юнаків на контр-атаці, але пізніше були вимушені тричі поспіль розводити кулястого з центру майданчика після голів Вадима Ольховича, Ігоря Грицюка та Святослава Біскупа. Проте втриматикомфортну перевагу молодим «хрестонгосцям» до перерви не вдалося. «П’ятірка» гостей Віталій Кудкудак підбив підсумок тайму – 3:2 на користь «Волині».

В другій половині темп гри дещо знизився і під час позиційної атаки «Tatrafanа стався гол-красень. На правому фланзі атаки гостей Роман Власюк застосував «пушку» у дальню «дев’ять» і рахунок зрівняв, засмутивши вболівальників-батьків молодих суперників.

Паритет у рахунку тримався до 23-ї хвилини та супроводжувався обоюдними атаками. І тут у гарному сенсі прорвало Ігоря Грицюка з «Волині», який двічі поспіль наважився на удари із середньої дистанції та оформив хет-трик. По суті доля матчу була вирішена. Проте за останні 20 секунд гри сталося дві гольових події, авторами яких стали Ілля Потапчук та його одноклубник, від якого м’яч рикошетом потрапив у сітку воріт. 6:4 – перемога юнаків «Волині».

 

Шігірюм – Joma – 3:4

Представники ІІІ-го бокса не зважаючи на ранковий час, доволі жваво розпочинали свої поєдинки. Не став виключенням і поєдинок прилуцького «Шігірюма» з дебютантом змагань командою «Joma-Луцьк». Команди не особливо морочилися обороною, намагаючись вразити ворота суперника. Господарі шукали шанси у стрімких вилазках, а представники іспанського спортивного бренду робили ставку на позиційний наступ. На футзальних гойдалках і тривав весь перший тайм, що у підсумку закінчився нульовою нічиєю. Проте нудьгувати глядачам команди не давали. Особливо запам’ятався потужний постріл у хрестовину воріт «Шігірюма».

Гольові здобутки суперники відклали на другу половину гри. Спочатку капітан «хОми» (саме так правильно слід вимовляти це іспанське слово) Тарас Шевченко відкрив рахунок, а протягом наступних пари хвилин вже господарі майданчика двічі поспіль святкували успіх після влучних ударів Івана Бандури та капітана суперників Вадима Шостака.

Блакитно-білі кинулися відіграватися, але змогли лише дзеркально, як у першому таймі, потрапити у хрестовину. Лише на 20-й хвилині комбінація гостей закінчилася взяттям воріт «прилучан». Відзначився Дмитро Мельник. Чергового гольового вибуху довелося чекати ще три хвилини, коли і було визначено долю цікавого протистояння. На два, забитих командою «Joma-Луцьк» голи «Шігірюм» відповів лише одним і у підсумку мінімально поступився.

 

Бережанка – Горохів-Юніор – 6:2

На долю «Бережанки» у стартовому поєдинку сезону випала місія з перевірки дебютанта  обласних змагань на фахову відповідність. Проте роль суворого екзаменатора «бордовим» явно не подобалася. Так само, як і горохівському клубу другорядні позиції були не до смаку. СК «Горохів-Юніор» під пильним оком легенди вітчизняного футзалу Віталія Герасимюка впевнено захищалися та по спортивному нагло атакували господарів, припустившися лише однієї помилки на 6-й хвилині, коли пропустили гол після удару Олега Кривенького. Решта подій першого тайму відбувалася у повільному темпі і крім бажання «покемарити» не викликала.

Все саме цікаве команди відклали на другий тайм, в якому хоча б гольових подій суттєво збільшилося. По два дублі в горохівсько-районному дербі оформили ВахтангМашава з «Бережанки» та «юніорівець» Максим Хвищун. А загальний підсумок не надто видовищного поєдинку – 6:2.

 

ФК Топільно – ТТІ Шахтар – 1:4

Перша гра в кваліфікаційному раунді для обох команд не була легкою. Усю першу половину зустрічі гравці прицінювались один до одного та не змогли особливо порадувати глядачів великою кількістю моментів. Це звичайно зрозуміло з огляду на те що хлопці тільки прийшли з великого футболу. Однак після свистка який сигналізував про початок другого тайму на майданчику «Арена Спорт» стало набагато гарячіше. Рахунок у зустрічі відкрив нападник «Шахтаря» Іван Жуковський, який влучним ударом відправив круглого у нижній кут воріт суперника. Відповіді «Топільно» довго чекати не довелось, буквально за хвилину швидкий Олег Кудлубай обігравши захисника, потужним пострілом неначе з гармати зрівняв рахунок у матчі. Оговтавшись після пропущеного  м’яча «шахтарі» вдвічі швидше та настирніше почали проводити свої атаки, що і увінчалось успіхом. Капітан команди Максим Обертас замкнув простріл колеги на дальній стійці воріт. Хотілося б зазначити що і у хлопців з Рожищенського району було не мало можливосте для взяття воріт суперника, але кіпер робив свою роботу, не дозволивши більше розписатись у своїх воротах. Остаточну крапку у зустрічі поставив Віктор Адамчук виконавши дубль та принести впевнену перемогу для «ТТІ Шахтар».

 

Теремно Хліб – Neris-Авангард – 3:4

Перша заявка «Авангарда» на участь у Першій лізі Волині з футзалу. З перших хвилин матчу на майданчику почав домінувати «Теремно хліб», що і увінчалось відкриттям рахунку на свою користь. Назар Лич влучним ударом відправив «круглого» під перекладину воріт суперника. Після чого Михайло Боднар гравець команди «Neris» після штовханини та непорозуміння у власному штрафному майданчику намагаючись врятувати заштовхав м’яч у власні ворота. Проте у наступній атаці він відзначився та забив тепер супернику. «Божевільна» перша половина гри, адже за наступну хвилину футзалісти зуміли ще раз обмінятись забитими м’ячами. У другій половині зустрічі забивав лише «Neris-Авангард»  хоча у «пекарів» також було не мало моментів для взяття воріт, але Олександр Кунаков не дозволив більше супернику забити. В середині другого тайму Олександр Пясецький зрівняв рахунок скориставшись помилкою голкіпера, а через невеликий проміжок часу героєм матчу став Богдан Гринчук, який і поставив остаточну крапку у цьому протистоянні вразивши ворота суперника потужним ударом. Від так перші три очки для «Авангарда» та перший крок до виходу в Першу лігу. Від «Теремнівців» глядачі та вболівальників чекатимуть у наступних іграх лише перемоли, адже лише це може допомогти їм потрапити у вищий девізіон.

 

Стелла – Олімп – 1:3

Цікавий, але все ж футбольний матч відбувся на майданчику для гри у футзал. Обом командам стиль гри більш схожий до великого футболу, по крайній мірі у першій половині матчу. Побоюючись обрізатись та пропустити обидва колективи грали більше «на винос», а ніж у конструктивний та позиційний футзал. Хоча «Стелла» створила більше небезпечних моментів біля воріт суперника, але взяттям воріт вони не закінчились, у рамці надійно грав кіпер «олімпійців», який неодноразово рятував ворота. По перерві на майданчику точилась більшагресивна та силова боротьба. Рахунок на користь «жовто-чорних» відкрив ТарланГаджиєв, який пробігши з м’ячем пів поля та відправив його у ворота. Відповідь від «Олімпу» чекати довго не довелось, а зробив це Олег Потрапелюк, який влучним пострілом зрівняв рахунок. Уже в наступному моменті Олег відзначився знову, тільки цього разу у власні ворота, що правда з усіх сил намагаючись завадити все тому ж Гаджиєву зробити дубль. Остаточну крапку у матчі поставив Роман Жарчинський, що захищає кольори «Стелли». З-за меж карної зони він пробив сильно та влучно, зробивши цим самим остаточний рахунок у матчі 3:1 на свою користь.

 

Агромат – ХФК Фіміам – 4:2

Перша гра для «Фіміаму» нічим хорошим не закінчилась. «Агроматівці» з перших секунд зустрічі взяли круглого під свій контроль, що і відзначилось на табло уже на 5 хвилині. Автором першого забитого м’яча став  Павло Адамський, в принципі як і другого. Хоча «ХФК» також мав кілька непоганих можливостей стрімко вискакуючи у контр-атаку. Автором чергового забитого м’яча став «агроматівець» Олександр Фірко, який вдало завершив комбінацію товаришів по команді. Іван Богута в притаманному для себе стилі прибравши захисника та прокинувши «круглого» собі під ліву ногу не залишив жодного шансу голкіперу. «Фіміам» почав відповідати забитими голами тільки під кінець зустрічі. Спочатку Олександр Вегера, а згодом Андрій Вашкевич зуміли трішечки скоротити відставання в рахунку, але цього було за мало. Відтак впевнена перемога підопічних Андрія Кристича з рахунком 4:2.

 

Торчин – Духче – 5:1

Гра розпочалася надзвичайно активно. З перших хвилин футзал пішов на зустрічних курсах, в яких фортуна більше посміхнулася команді «кетчупової столиці» Волині. Вже на першій хвилині Борис Кучик відкрив рахунок, а вже на наступній його одноклубник Олександр Ткачук подвоїв результат. Секундна стрілка зробила ще коло і автор першого гола відзначився ще раз, але цього разу «гірчичником».

Команди мали в першому таймі ще безліч моментів для взяття воріт, але лише на останній хвилині першої половини опоненти Андрій Приймачок та Назар Антоненко обмінялися м’ячами.

Другий тайм гри був аналогічним першому і на 16-й хвилині Артем Кубський збільшив рахунок до 4:1, а за півтори хвилини до сигналу про закінчення гри Дмитро Куприков встановив кінцевий результат 5:1 на користь «Торчина».

 

Колос-2 – Волинь-АТО – 2:3

Гра розпочалася дуже обережно. Команди-суперниці не форсували події, подовгу контролювали м’яч, намагаючись доводити атаки до логічного завершення. Першим це вдалося зробити ківерчанам. На 8-й хвилині Назар Левчук скористався нагодою і рахунок відкрив. Молодий склад «Колосу» мав ще кілька нагод збільшити перевагу, але в гольових епізодах блискуче зіграв воротар «атошників» Володимир Зінкевич.

Друга половина матчу розпочалася з дубля у ворота ківерцівського колективу. Це «волинянин» Володимир Робачук двічі розписався голами у воротах другого «Колоса». Суперники мали багато моментів для взяття воріт, проте черговий запис у протоколі з’явився лише на 22-й хвилині, коли Ківерці таки зрівняли рахунок.

Напруга зросла і в драматичному закінченні «Волинь-АТО» змогла проявити характер та бійцівські якості, вирвавши перемогу незадовго до фінального свистка арбітра. Влучний удар Віталія Менченка приніс першу вікторію дебютантам Чемпіонату.

 

Луцьктепло – FC Respect – 1:2

До стартового поєдинку Чемпіонату команди підійшли дуже обережно. В першому таймі складалося враження, що головне завдання гравцям не пропустити гол, що суперникам чудово вдавалося до сигналу на відпочинок. Проте на останній хвилині Павлу Семенюку з ФК «Respect» вдалося відкрити рахунок в матчі.

Початок другого тайму ознаменувався забитим голом «тепловика» Олексія Баранова і паритет відновився. Командам довелося все розпочинати наново. Напруга, а разом з нею і відповідальність за помилку, суттєво зросли. Ключовою виявилася 23 хвилина драматичного протистояння. «Атошник» Павло Семенюк зумів скористатися помилкою захисників та голкіпера «Луцьктепло» і вивів гостей вперед.

Всі намагання підопічних Ярослава Русина зрівняти рахунок виявилися марними. Дебютант переміг. ФК «Respect» - уважуха))

 

WestSide – ФК Острожець - 4:0

Як і більшість матчів першого туру, гра розпочалася з неквапливого «розкачування». Команди намагалися взяти під контроль м’яч, особливо коли кулястий знаходився на їх половині майданчика, чекаючи помилки суперника. Нерви виявилися міцнішими у «WestSide» і на 9-й хвилині Олександр Христюк зумів реалізувати вихід віч на віч з воротарем «Острожця» досвідченим Олександром Мосійчуком – 1:0. А на передостанній хвилині першої половини зустрічі Дмитро Поліщук рахунок подвоїв.

По перерві «WestSide» продовжив свої починання та віддзеркалив події першого тайму. Тіж самі Олександр Христюк та Дмитро Поліщук оформили по дублю та підбили підсумок гри – 4:0.

 

Олімпія 2:1 Модерн- Експо

 До стартового поєдинку у кваліфікації до Чемпіонату команди підійшли дуже драйвово та обережно. В першому таймі складалося враження, що головне завдання гравцям не пропустити гол, що суперникам чудово вдавалося до сигналу на відпочинок. Проте на початку другого тайму Олександру Масійчуку вдалося відкрити рахунок в матчі, та вивести  «Олімпію» в лідери двобою.

Наступ суперників з безліч нереалізованих моментів ознаменувався забитим голом «модернівців» Миколи Пашинськогоі паритет відновився. Командам довелося все розпочинати наново. Напруга, а разом з нею і відповідальність за помилку, суттєво зросли. Ключовою виявилася 25 хвилина драматичного протистояння. «Олімпієць» Дмитро Кисляк зумів скористатися помилкою захисників і вивів господарів вперед. Хоча «Модерн» і влаштував штурм на останній хвилині зустрічі,але не зміг зрівняти рахунок.

 

Ласка Джерост 6:1 Юність Млинів

 Гра розпочалася надзвичайно активно. З перших хвилин футзал пішов на зустрічних курсах, вже на третій хвилині Олександр Антонюк відкрив рахунок, а вже на наступній атаці його одноклубник Юрій Шаула подвоїв результат. Секундна стрілка зробилаще коло і автор другого гола відзначивсяще раз.

Другий тайм гри був аналогічним першому і на 16-й хвилині Юрій Шаула оформив хет-трик 4:1, а за півтори хвилини до сигналу про закінчення гр ийого партнери збільшили різницю до 5 м’ячів.

 

Вікторія Луцьк 7:6 Сахарадо

 Представники ІІ-го бокса, доволіцікаво розпочинали свої поєдинки. Не став виключенням і поєдинок луцької «Вікторії» з командою «Сахарадо». Команди не особливо морочилися обороною, намагаючись вразити ворота суперника. Господарі контролювали хід матчу, а представники сахарного наступали в позиційний наступ. На футзальних гойдалках і тривав весь перший тайм, що у підсумку закінчився хет-триком Сергія Приймачка «Сахарадо», та бойовою нічиєю. Проте нудьгувати глядачам команди не давали.Гольові здобутки суперників відклали на другу половину гри. Спочатку Віталій Тележинський розібрав команду суперників, а також Андрій Тучкевич допоміг йому у цій справі, що й допомогло лучаним зробити відрив у три м’ячі, на що «Сахарадо» відповіло двома влучними пострілами.

 

 

Олика 2:2 Мар’янівка

 Якби у чемпіонаті Волині не було «Марянівки», то її треба було б придумати. Такого емоційного драйву та щирого обожнювання гри в м’яч ногами важко знайтисеред інших учасникі впершості (не в образуфутзальній спільноті), адже в колективів вічного президента клубу з Сергія Магери люди без вогню в очах довго не затримуються.

У ролі ж господарів майданчика виступала «Олика», котра й також тримається на аурі та нервах незмінного лідера команди Олега Шахраюка. Гольову естафету кращого бомбардира за всю історію команди підтвердив Олег,який зумів двічі розписатисяу воротах.

«Мар’янівка» у новій червоно-білій формі (хорватські шашечки мабуть пішли в історію) намагалася атакувати гостро і в захисті не відсиджувалася, і за це отримала свої плоди. У підсумку 2:2, бойова нічия.