Дощ футзалу не перешкода!

Відбулися чергові матчі у Корпоративні лізі Волині та серед ветеранів 35+. І якщо КЛВ пощастило грати на майданчику "Арени спорт", то ветерани демонстрували справжню витривалість і мужність під потужним дощем у Ківерцях.

 

Tatrafan film – Приват 4:3 (п. 2:3)

         Незважаючи на різницю у турнірній таблиці, матч почався за невеликої ігрової переваги «кіноманів». Утім, доки гравці «Татрафана» шукали можливості для взяття воріт суперників, ті їх використовували. Спочатку Роман Коць «обікрав» опонента у центрі майданчика та майстерно розправився з голкіпером, а потім простріл партнера по команді змакнув Дмитро Тарасюк. Могли номінальні гості матчу швидко довести рахунок до розгромного, однак після розіграшу штрафного Володимир Семенчук поцілив у стійку.

         Найактивнішим у складі «Татрафану» був лідер команди Віталій Максимчук. Саме він під кінець тайму підкоротив розрив у рахунку. Утім, як виявилось, ненадовго: Роман Коць підстеріг ще одну обрізку суперників і знову не залишив шансів воротареві – 1:3 після першого тайму.

         Як не дивно, на другий тайм «Приват» вийшов якось незібрано, а їх опоненти, навпаки, відчутно додали у тиску на чужі ворота. Як наслідок, Віталій Максимчук завершив сольний прохід влучним ударом, а його партнер по колективу Андрій Заклекта уже за хвилину вирівняв рахунок на табло – 3:3! А вирішальним у матчі знову-таки став «бенефіс» Віталія Максимчука, який після передачі буквально розстріляв голкіпера суперників – 4:3! Втіхою для «Привата» стала хіба перемога у традиційних післяматчевих пенальті – 3:2…

 

     Мотор – Теремно хліб 10:1 (п. 2:3)

         Черговий героїчний вихід «Хліборобів» на матчі корпоративної ліги учотирьох практично не залишав їм шансів на підсумковий успіх. Хоча, треба сказати, що у першому таймі хлопці трималися як могли, а суперники відзначилися лише один раз: дальній удар вдався Сергію Грудецькому. У складі «червоно-жовтих» дві відмінні нагоди для гола були у Олександра Шипера, однак два виходи віч-на-віч з голкіпером «Мотора» він не реалізував.

         А от після перерви гравців «Теремно хліба» надовго не вистачило: швидкий дубль протягом однієї хвилини від Олександра Ващука майже вирішив долю поєдинку. Номінальні гості ж, у свою чергу, почали «сипатися» у захисті, тож усіх цікавило два запитання: чи заб’ють «Хлібороби» і скільки ще пропустять. У підсумку ті ж таки Ващук з Грудецьким довели свої бомбардирські доробки до п’яти та чотирьох голів відповідно, але й героїчні «Хлібороби» зуміли відзначитися з гри – зусиллями Олександра Остапова. А серію пенальті вони узагалі виграли:у вирішальний момент поцілив у стійку гравець «Мотора» Микола Вівичук.

 

         Торчин – Модерн-Експо 0:6

         Тільки перемога у звітному поєдинку могла дати «Торчину» шанси на продовження боротьби за перемогу у Корпоративній лізі. Утім, початок матчу для номінальних господарів майданчика вийшов провальним: уже на 14-й секунді гри вони поступалися у рахунку після гола Назарія Навроцького. А уже за хвилину ще один швидкий відрив влучно замкнув «модернівець» Андрій Коструба – 0:2. На п’ятій хвилині першого тайму гравці «Торчина» пропустили утретє – відзначився Андрій Шевчук.

         Слід зазначити, що рахунок на табло аж ніяк не характеризував те, що відбувалося на майданчику. «Торчин» багато атакував, а сама гра була найдинамічнішою, якщо брати до уваги недільний вечір. Свої моменти ще до перерви втратили Дмитро Купріков та Артем Кубський – їхні удари влучали у стійку воріт «модернівців». Тиснули гравці «Торчина» і добру половину другого тайму, однак голкіпер та його надійний друг каркас ніяк не давали можливості запалити на табло замість нуля одиницю…

         А далі було покарання за невикористані можливості. Спочатку удар Павла Рузака став чимось непередбачуваним для Валерія Смаля, а далі гравці «Модерна» швиденько добили суперників ще двома швидкими голами Назарія Навроцького. А до перемоги у основний час з рахунком 6:0 «модернівці» додали ще й суху перемогу у серії пенальті – 2:0, та закріпилися на вершині турнірної таблиці Корпоративної ліги.     

 

Метеор – Володимирівка-Ветеран – 1:6

Матч нещодавніх лідерів першості серед ветеранів очікувався із нетерпінням, адже на кону були шість очок, однак «володимирчани» настроїлися на гру серйозніше. Однак, варто зауважити, що перший тайм команди провели на рівних, лише на 13-й хвилині «оранжеві» не зуміли стримати Володимира Бораті -

1:0. 

А от у другому таймі блакитно-чорні включили всі свої швидкості та деморалізували суперника у котрого ну не йшов м’яч у ворота…

Андрій Шевчук, Володимир Бораті та Петро Назарук до 37-ї хвилини засвітили на табло 4:0. Андрій Здіховський один м’яч відквитав, однак влучні постріли Леоніда Чабана та Сергія Піддубного не залишили шансів «Метеору» на порятунок – 6:1.

 

Колос – Ветеран-Лучекьк – 2:4

Цікава та бойова гра вийшла у господарів майданчику ківерцівського «Колосу», однак навіть рідне поле та «славетна» ківерцівська погода не дала зеленим переваги. Під акомпонимент дощу, вже у першому таймі у воротах суперника розписалися Сергій Круковець, Костянтин Масницький та лідер атак червоних Василь Кохановський – 3:0.  Ківерчани у другому таймі відповіли голом із шестиметрової позначки Андрія Клепака та Юрія Ващука, проте Юрій Азовський у перерві між цими голами зумів реалізувати вихід віч-на-віч. 4:2 – перемога лучан та впевнене лідерство у загальному заліку.

 

Ярд – КС-Ветеран – 3:6

Здавалося сама погода хотіла допомогти «Ярду» здобути завітні три очки – хмари відійшли, вийшло сонечко та і суперник розпочинав без замін… Та нервозність біля своїх воріт привела до голів у виконанні Олега Мартина, Віталія Драницького (двічі) та Сергія Чимириса – 4:0 ще у першому таймі.

У другій половині хмари знову повернулися і під рясний дощик «жовто-сині» змусили суперника добряче понервувати. Та знову невимушена помилка привела до пропущеного голу у власні ворота – це Сергій Чимирис оформив дубль – 5:0. Та оптимізму «ярдівцям» цього матчу було не займати – В’ячеслав Ливак на правах капітана продемонстрував партнерам, що будь якому супернику можна забивати, а два Олександри Єфімчук та  Гордієнко підтримали свого лідера – 5:3. А 11 номер команди навіть перевиконав план – відзначившись і у власних воротах, як підсумок – 3:6 та «ярдівцям» за гру не соромно.

Фотоогляд 5 тур - https://vk.com/album-30257847_244302819 

 

Метеор – Ветеран-Лучеськ – 1:3

Шостий тур розпочали амбітні колективи, мабуть саме вони і завадили командам продемонструвати достойний футзал. Натомість численні глядачі, змочені та згуртовані дощем, споглядали крики, симуляції та численні апеляції до арбітрів… Інтриги цьому поєдинку не займати, а згадуючи минулу гру (3:2), де доля поєдинку вирішилася за десяті секунди до завершення, і у цьому поєдинку все могло бути по іншому. Рахунок відкрив Андрій Здіховський точним ударом у дальній кут, та Юрій Бенько за дві хвилини рівновагу відновив – 1:1 на перерву.

Другий тайм «оранжево-чорні» розпочали активніше та навіть зуміли забити другий гол, але на жаль Павло Плісак вразив власні ворота. Після чого нервовість поєдинку заскалила і Роман Столярчук примудрився отримати вилучення із лави запасних, а згодом вилученням та некрасивим вчинком відзначився Василь Грабовецький. А на останніх секундах остаточну крапку в поєдинку поставив Юрій Бенько – 3:1.

 

КС-Ветеран – Володимирівка – 2:5

Матч двох лідерів ветеранських змагань глядачі у Ківерцях споглядали від першої і до останньої хвилини. У першому матчі «володимирчани» поступилися 3:7, а у звітному поєдинку понеслися у перед із стартовим свиством. Леонід Чабан не дав стрілці зробити і повного оберту – 1:0. «Чорні» зуміли прийти до тями лише під кінець таму – Олег Мартин відновив рівновагу, але на останній хвилині Леонід Чабан виводить «Володимирівку» уперед – 2:1.

Другий тайм втома далася взнаки обом командам, але коротша лава запасних була у «Клевер Сторса» - Сергій Піддубний, Володимир Бораті та невгамовний Леонід Чабан збільшують гандикап до 5:1. Олександр Іванов під кінець поєдинку відквитав один м’яч, але на більше їх не вистачило – 2:5.

 

Колос- Ярд – 7:4

Невгамовні «ярдівці» цього вечора були вдруге близько до першої перемоги… Ярослав Ярош уже на третій хвилині відкрив рахунок у матчі – 1:0. Довгий час жовті давали гідну відсіч супернику, але проти улюбленої тактики «ківерчан» із п’ятим польовим знову капітулювали – Олег Біднюк та тричі Юрій Ващук ще у першому таймі встановили рахунок на табло 4:1.

Другий тайм «жовто-сині» таки знайшли ключик до воріт суперника – Олексадр Гордієнко та Ярослав Ярош здавалося скоротили відставання до мінімуму – 3:4. Та «Колос» увімкнув «другу передачу» та за дві хвилина вколотив три голи – Олександр Новік, Ігор Маруха та Андрій Клепак – 7:3. Ярослав Ярош не здавався та оформив свій перший хет-трик – 4:7 на чому і розійшлися.

 

Фотоогляд 6 тур - https://vk.com/album-30257847_244303795

 

Модерн-Експо – Мотор – 3:0 (п. 4:5)

Запеклого протистояння як у першому матчі (12:10) відверто кажучи – не вийшло. «Модернівці» грали із більшою віддачею, бажанням та націленість на результат. Це і не дивно адже команду пришли підтримати і численні уболівальники та начальство. «Мотор» теж мав свою торсиду, але приводів для радості їхні футзалісти їм не давали. Із численних ударів на навалу біля воріт суперника, «червоні» зуміли витиснути максимум уже на сьомій хвилині – Павло Рузак виявився найспритнішим на добиванні – 1:0. «Моторівці» робили відчайдушні спроби зрівняти рахунок, але численні помилки привели до другого забитого голу «модернівця» Назарія Навроцького.

Зі стартом другого тайму Богдан Мосійчук остаточно вбив інтригу у матчі точним пострілом із дальньої дистанції – 3:0. Варто зауважити, що рахунок мав зростати із арифметичною прогресією, але відчайдушні сейви Анатолія Сивого зуміли зупинити опонента на цифрі 3:0. У серії післяматчевих пенальті «жовто-сині» зуміли взяти маленький реванш 5:4, вирішальної помилки припустився Андрій Мединський. Таким чином «Модерн-Експо» відірвався від найближчого переслідувача на п’ять очок та впевнено крокує до золотих нагород!

Фотоогляд гри - https://vk.com/album-30257847_244306168