«Регулярка» не рахується

       Якщо хтось не вірив у те, що з плей-офф чемпіонат Волині з футзалу буде набагато цікавішим – після перших півфіналів така думка однозначно мала б змінитися. Лише дві з восьми команд, які посіли перші місця у Регулярному чемпіонаті своїх ліг виходитимуть на другий матч, ведучи у серії. Тож не дивно, що «буденна» ігрова програма виявилася захоплюючою та інтригуючою.

         Велика вивіска, та з інтригою не склалося. Саме так можна сказати про гру «Вотранса» та «Надії». Незважаючи на усі свої негаразди у регулярній першості, чинні чемпіони Волині у плей-офф собі ніяких «вольностей» не дозволяють. Ось і з принциповими луцькими суперниками їм вдалося впоратися доволі впевнено. Якщо долю першого тайму вирішила швидка комбінація, яку замкнув Сергій Тригубець, то після перерви гравці «Вотранса» й самі «підсобили» опонентам: Андрій Пушкарчук, рятуючи ситуацію, зрізав м’яч у власні ворота. А далі був типовий для «Надії» академічний фут зал, який додав до доробку команди Віктора Ревка гол з пенальті Назарія Цимбаляка, а також без забитого м’яча з майданчика не пішов Сергій Шафранський. Лучани відповіли голом престижу на останніх хвилинах гри: у другому матчі їм треба буде придумати щось нове, аби зберегти шанси на звання абсолютного чемпіона Суперліги.

         А от справжнім «ласим шматочком» вівторка для глядачів стало протистояння «Вілії» та «ЛСТМ». Воно й не дивно – ці команди і в «регулярці» видали шикарне гольове протистояння. Жага до сатисфакції за ту поразку з перших хвилин погнала боратинську команду вперед, а її перевага на майданчику трансформувалась у комфортно виграний перший тайм. А коли після перерви Костянтин Вознюк довів рахунок до розгромного, здалося, що інтрига у поєдинку загубилась…

         Та – куди там?! Грізне атакуюче тріо лучан – Ігор Махнюк, Роман Степанов та Тарас Кабанов (які у цій грі нарешті грали у повному складі) – не лише повернуло свою команду до гри, а й вивело уперед в рахунку незадовго до завершення зустрічі. Однак, зовсім не обов’язковий фол на останній хвилині гри призвів до дабл-пенальті – Вознюк оформив хет-трик та перевів гру до післяматчевої лотереї. А там міцнішими нерви виявилися якраз у «Вілії»: на вирішальний промах Андрія Кодлубая вони відповіли забитим м’ячем, а тепер з сьомої позиції у Регулярному чемпіонаті боратинська команда за крок до фіналу плей-офф.

         Грайся, та не дограйся: гравці «Надії-2» цього сезону рідко потрапляли до якихось важких ситуацій. Ось і у поєдинку проти млинівської «Вікторії» вони увесь другий тайм володіли ініціативою та тримали слизьку перевагу в один м’яч. А на останніх хвилинах гри для впевненості пішли грати п’ятьма польовими. Втім, ідеально втримати контроль над «кулястим» не вдалося, а лідер «жовто-синіх» Сергій Вишневський покарав суперників за таку недбалість. На рахунку головного бомбардира «Вікторії» й вирішальний постріл у серії пенальті: тепер інтрига у цій парі закрутилася до неможливого!

         На жаль, навряд чи так можна сказати про іншу півфінальну пару Вищої ліги. Гравці «ПАККО» протягом майже усього поєдинку «висіли» на воротах «Агропродукта». Не знітив їх і швидкий пропущений м’яч від Романа Ващука. Лучани продовжували гнути свою лінію, зрівняли рахунок після перерви, а за хвилину до завершення гри Антон Капаєв забив вирішальний гол. Суперники з Горохова у п’ять польових вирівняти ситуацію так і не змогли, навпаки – з сиреною пропустили від Антона Дригульського. З солідною грою «ПАККО» вже цими вихідними може забезпечити собі вихід у фінал.

         Дуже важко у новому році себе почуває «Динамо»: команда, яка «розкидувала» суперників по Першій лізі у Регулярному чемпіонаті, тепер, можливо, є заручником свого статусу фаворита. Принаймні, на перший півфінал набагато більш «зарядженими» на гру вийшли їх суперники з «Мідаса», які майже протягом усієї гри тримали комфортну перевагу над «динамівцями». Лише під завершення зустрічі голи Олександра Давидова та Андрія Бойка дали надію на нереальний камбек, однак вирішальна «крапка» від Максима Мохнюка поставила великий знак запитання під успіхом команди у Першій лізі. А от «Бренд груп» продовжує дивувати: ще один луцький колектив, який розкачався лише у новому році, пролонгував переможну ходу впевненою перемогою над «Атлетиком». Вкотре відзначимо вибухові старти цієї команди: для того, аби відкрити рахунок у матчі, Роману Козачку знадобилося всього 16 секунд.

         У переможця друголігової «регулярки» з «Авангарда-040» ситуація схожа з «динамівською»: після натужного проходження попереднього раунду команда поступилася у справжній гольовій перестрілці ківерцівському «Колосу». У свою чергу, бенефіс Дмитра Перванчука, який оформив «каре», приніс перемогу «Володимирівці» у поєдинку з «Агроматом». Особливо цікаво буде поглянути на матчі-відповіді цього дивізіону, які пройдуть уже цієї неділі.  

         «Олику», як би там не було далі, можна вважати чемпіоном післяматчевих лотерей. Уже четверту стикову гру сезону «червоно-жовті» завершують серією шестиметрових ударів. Хоча у поєдинку проти «Метеора», здавалося б, друга команда Третьої ліги за підсумками регулярного чемпіонату могла забезпечувати успіх задовго до фінальної сирени. Втім, окрім швидкого гола після потужного пострілу у ближній кут від Олега Шахраюка гравці «Олики» супернику запропонували лише постійний арт-обстріл від того ж таки свого капітана. Однак, добігши на гру на початку першого тайму, голкіпер «помаранчевих» Ігор Ціхоцький не лише відвів усю загрозу від власних воріт, а й завдяки сміливому пострілу з центра майданчика та рикошету від (знову ж таки!) Шахраюка приніс своїй команді нічию за підсумками основного часу. Яка, як виявилося, не врятувала команду від програшу в серії пенальті – вирішальним виявився промах Андрія Здіховського.

         А от переможці «регулярки» Третьої ліги з «Топільного» свій матч відіграли напрочуд вдало. Протяго більшої частини гравці «Нововолинська» висіли на воротах гравців у синьо-білій формі, однак при цьому реалізовували свої моменти їх суперники. Лише на початку другого тайму представники міста шахтарів зуміли скоротити відставання у рахунку до 1:2, однак швиденько напускали голів під час контрвипадів «Топільного» та допустили рахунок до непристойного. Перед матчем-відповіддю «Нововолинську» слід задуматися про реалізацію власних моментів.

         У Четвертій лізі «Лучеськ» нарешті відігрався у матчі із «Забіякою» за поразку в регулярній першості та виліт з Кубка Прогресу. Завдяки «дублю» свого лідера Івана Богути «біло-сині» перевели гру в серію пенальті, у якій були більш вдалими за принципових суперників. А от гравці «Сахарадо» надто пізно оговталися від потрійного гольового удару млинівських юнаків: у другій грі серії варто буде починати так бігати з самого початку матчу.

         Дні невдач «Юності» з Переспи підійшли до кінця: у протистоянні з переможцями «регулярки» з «Любарта» «чорно-жовті» перевершили самі себе. Організувавши перевагу в рахунку, наприкінці другого тайму «команда, проти якої вболівають усі» розірвала суперників на контршансах та повела у серії. Ще простіше успіх дався «Фіміаму»: з трьома дискваліфікованими гравцями у «Колоса-2» просто не було ніяких шансів нав’язати свою гру.

         Шоста ліга чемпіонату Волині здивувала одразу двома несподіваними півфінальними результатами. «Hudson» під час регулярного чемпіонату був єдиною командою, яка зуміла відібрати очки у суперників з «West side». Тепер «західники» узагалі програли навіть без серії пенальті. А от «Мілану» для не менш несподіваного успіху у матчі проти «Волиньсталі» післяматчева лотерея все ж знадобилася. Тим цікавіше тепер буде поглянути, як два лідери регулярної першості останнього за рангом дивізіону будуть виборювати путівки до омріяного фіналу.