Регулярний чемпіонат зробив перший крок

Минулих вихідних вже у повній мірі взяв старт Дев’ятий чемпіонат Волинської області з футзалу серед чоловіків. Позаду Кваліфікаційний раунд, котрий поділив команди по лігах. Фінішував перший трансферний період, що укомплектував клуби до новорічно-різдвяної паузи, під час якої керівникам команд можна буде визначитися з кадровим ресурсом на фінішний відрізок турнірного шляху.

Експериментальний формат турніру, що в поточному сезоні складається з трьох етапів, має вивести чемпіонат на новий якісний рівень. Регулярна першість дозволить командам не тільки поборотися за призові місця, але й зайняти власну позицію у турнірній таблиці для штурму головної вершини – звання Абсолютного чемпіона Волині у своїй лізі. За таких умов випадковість має відійти у минуле. Нехай переможе насправді сильніший.

В суботу 3-го грудня свій нелегкий шлях до футзального Олімпу області в рамках «регулярки» розпочали команди 5-ти ліг. Головна увага глядачів звичайно була прикута до Суперліги, де в стартових поєдинках свою готовність до майбутніх випробувань всеукраїнськими змаганнями мали продемонструвати вісім кращих клубів Волині.

Стартовий тур не розчарував. Безкомпромісна боротьба в усіх без виключення поєдинках та підсумкові результати протистоянь без розривів у десяток м’ячів підтвердила постулат про непередбачуваність футзалу. Чемпіонська «Надія» працювала на максимумі аби зломити опір клубу «Ковель-Волинь», який минулоріч став срібним призером. Досвідчений «ЛСТМ» лише у другому таймі зміг схилити шальку терезів успіху на свій бік у двобої з «Торпедо». Лише останні секунди гри «Вотранс» Луцьк - «Шанс-Авто» Ковель остаточно визначили переможця бойового протистояння. А «Волиньагротеху» в луцькому дербі з «Вілією» вдалося лише двічі розписатися у воротах суперника.

Естафету безкомпромісного футзалу суперліговських перегонів підхопили і представники інших ліг. У «вишці» лише луцька команда «ПАККО» в місцевому дербі перемогла 5:0, підтвердивши свої чемпіонські амбіції. В решті матчів туру питання щодо переможців було відкритим більшу частину ігрового часу.

В неділю 4 грудня ціла низка поєдинків стали прикрасою ігрового дня. Гольові феєрії в протистояннях «Володимирівка» - «Зимне» та «ДжеРост» - «Олімпія», цікава боротьба до останніх секунд в матчі «Камаз-Агро» - «Динамо», бойова нічия «Атлетик» - «Бренд Груп». А чого варта драматична «заруба» між ківерцівським «Колосом» та «Авангардом 040» з Луцька.Годі й перераховувати. Нудьгувати не доводиться. А це лише початок.

В молодших лігах суперники також адаптуються к вимогам своїх дивізіонів, що стосуються показників класу – ігрова швидкість, тактика, клас гравців та дисципліна. Не всі виявилися готовими до серйозних випробувань і звідси рахунки з різницею в десяток м’ячів. Проте аналіз поразок та вивчення гри суперників зможе допомогти аутсайдерам підійти до стадії плей-офф повністю озброєними.

Поки що всі реформаторські «штучки» себе виправдовують. Нагадаємо девіз років 2016/2017: «Новий сезон – нові можливості!» Грайте та вигравайте. І бережіть себе.

 

P.S. Фото та відео матеріали про матчі можна подивитися у звітах про поєдинки. Вибачаємось за тимчасові незручності із статистичними даними, котрі обробляються розробниками сайту. Ближчим часом все буде опубліковано та налаштовано.