Дівчата зіграли другий тур

Чергові матчі Чемпіонату України серед жінок в першій лізі відбулися в неділю. Ковельський майданчик раніше за всіх прийняв спортсменок, і вже в десять годин ранку арбітри дали сигнал про початок матчу між місцевою "Ковельчанкою" та "Ладомиром" з Володимир-Волинського. Приємно зазначити, що на гру прийшло багато вболівальників, які плакатами, вигуками, "кричалками" створювали атмосферу справжнього спортивного шоу.  Гості відразу взялися до справи і вже за три хвилини стараннями Юлії Кибиш та Анни Фок рахунок був 0:2 на користь "ладомирчанок". Сергій Логінов останнім часом гірко жартує, що його команда може розпочинати гру не з "нулів" на табло, а з часом, який вказує на те, що п'ять хвилин вже пройшло, а два голи вже пропущено. Мовляв, навіщо мучитися, як вже є традиція... Ну, жарти жартами, але господарки якраз через п'ять хвилин скоротили відставання, а далі почала "стріляти" Тетяна Полюхович. Саме вона зробила хет-трик в першому таймі і на перерву команди пішли за рахунку 4:3 на користь "Ковельчанки". І тут би, як кажуть, "тільки б день простояти та ніч протриматися", але господарям в той день не щастило: основний воротар Катерина Чумак того дня була хворою і протримавшися перший тайм, не змогла допомогти команді в другому, ще й травми далися взнаки деяким гравцям... Тим не менше, в другому таймі спливло немало часу перш ніж було створено "маленьке диво". Анна Фок встановила паритет, а за хвилину Тетяна Бубняк вивела діючих чемпіонок області вперед. Далі, як це буває  "посипалося" - у одних гра, а в других голи. Остаточний рахунок 8:5 на користь "Ладомиру". Що ж, підопічні Олега Бортніка підтвердили свій чемпіонский статус, але слід відзначити, що на Волині народжується дуже потужний клуб, що, можливо, вже в другому колі "попсує кров" колегам по групі.    
27.11.16 – «Ковельчанка» - «Ладомир» - 5:8 (4:3) 
Голи: Зубач Д. 5, Полюхович Т. 9, 10, 15, 28 – Кибиш Ю. 2, Фок А. 3, 20, Бубняк Т. 14, 21, 24, 29, Шайнюк М. 27
Попередження: Полюхович Т. 13, Кузьмич А. 14, Матлах І. 27 (всі "Ковельчанка")
Арбітри: Хомич А., Ярмощук Р. 3-й арбітр: Грицюк Ю.
 
 
Після того, як затихли та розійшлися по своїх справах вболівальники в Ковелі пожвавлення почало спостерігатися біля приміщення ДЮСШ в Маневичах. Туди завітала "Янтарочка" з Новояворівська - така собі "темна конячка" західної групи. Волинські команди дуже добре знайомі між собою, а от львівські футболістки викликали неабиякий інтерес: як вони грають, наскільки добре підготовлені, та й назва команди, мабуть, тішила слух місцевих мисливців за бурштином. Щоправда гості лише розпочинають свою футзальну історію, а з футбольними досягненнями все гаразд! Початок матчу був за гостями: вже на першій хвилині Світлана Климарчук добивається успіху. Господарі дещо розгубилися і  раз-про-раз "фолили" на суперницях, набравши "критичну масу" порушень вже на чотирнадцятій хвилині. Щоправда до "даблу" справа не дійшла, адже на той момент рахунок "перевернувся" на 2:1, а далі ще й на 3:1 на користь "ДЮСШ Маневичі". З таким рахунком команди пішли на перепочинок. Очевидно, під час перерви Надія Шпак знайшла потрібні слова для своїх спортсменок, і в другому таймі маневиччанки ще двічі засмутили голкіпера гостей. Отже "ДЮСШ" здобуває ще одну перемогу 5:1.  
27.11.16 – «ДЮСШ Маневичі» - «Янтарочка» - 5:1 (3:1) 
Голи: Гірин В. 7, 16, Шевчук О. 9, 25, Гринюк А. 19 – Климарчук С. 1
Попередження: Теличко Л. 18, Бура Ю. 29 (обидві "Янтарочка")
Арбітри: Борошук О., Бабич О. 3-й арбітр: Шевчук А. 
 
 
Що ж стосується пожвавлення на луцьких трибунах, то кожні вихідні "Арена спорт", що в "Адреналіні", гуде з ранку до вечора, адже в чемпіонаті області цього сезону грає 64 команди у 8 лігах! Тому домашні матчі дівочого "Легіону" з Луцька є такою собі "вишенкою" на "торті" чоловічого футзалу. Рішення зробити базовим майданчик, де б'ється серце волинського футзалу було безумовно правильним: хлопці мають бачити, що дівчата поруч з ними і намагаються не відставати в усіх компонентах гри! Цього разу "смугасті" грали надвечір, адже "Янтарочка" виконувала "волинський вояж", граючи довгий виїзд двома матчами. Лучанки вже знали про результат гри в Маневичах і з одного боку, вважаючи себе командою рівною "ДЮСШ", заспокоювалися, а з іншого розуміли, що "янтарочки" намагатимуться реабілітуватися за поразку перш за все перед собою. Матч розпочався обопільною розвідкою "боєм" - обидві команди небезпечно атакували, але першими гол забили господарки: Анна Мякота, що дебютувала того вечора за "Легіон". вдало підключилася до контратаки і замкнула гольову передачу від Юлії Сардачук. Гості в свою чергу створили досить багато моментів біля воріт лучанок, але давалася взнаки втома попереднього матчу, та й Діана Городюк на останньому рубежі оборони діяла безпомилково. Тим не менше другого голу довелося чекати досить довго: лише на чотирнадцятій "чистій" хвилині матчу Іванка Зайчук змогла добитися успіху і за рахунку 2:0 команди пішли на перерву. Цей "слизький" для футзалу рахунок тримався відносно довго: здавалося, що "смугасті" забулися про удари по воротах і хочуть просто зайти з м'ячем у ворота суперниць, а "янтарочки" тим часом посилювали тиск і змусили наставника "легіонерок" Дмитра Голоскокова  взяти тайм-аут, щоби заспокоїти гру своїх підопічних. Було зрозуміло, що третій гол поставить крапку в інтризі матчу, на те й вийшло: після голу Іванки Зайчук, господарок "прорвало" і матч завершився на користь "Легіону" 5:0. Такі великі рахунки в грі "Янтарочки" не слід приймати за слабкіст цього, безумовно дуже сильного колективу, адже всі спеціалісти відмітили високу технічну підготовку гравців. Здається перебудова гри з великого поля на маленьке у "Янтарочки" ще триває, а тому цей "сонячний камінь" ще засяє! А в західній групі становище у турнірній таблиці особливо не змінилося: "Легіон" з шістьма балами, зберіг за собою перший рядок за рахунок кращої різниці в порівнянні з "ДЮСШ Маневичі" у яких також шість залікових пунктів, на третій позиції "Ладомир" з трьома очками. На свої турнірні здобутки очікують "Ковельчанка" та "Янтарочка".
 
27.11.16 – «Легіон» - «Янтарочка» - 5:0 (2:0) 
Голи: Мякота А. 3, Зайчук І. 14, 25, 26, Сардачук 27
Попередження: Грицак А. 13 - Климарчук С. 23
Арбітри: Яремчук Ю., Леончук О. 3-й арбітр: Ярмощук Р.