Підготовка до сезону АФЛУ триває

Вчора 14 вересня у Києві в Домі футболу відбулася нарада оргкомітету АФЛУ за участю представників регіональних асоціацій футзалу України. До обговорення порядку денного були запрошені представники АМФВ Сергій Голоскоков та Руслан Корпош. Головував на нараді віце-президент АФУ Вадим Каганов, якого рішенням Виконкому АФУ було обрано керівником Комітету аматорського та масового футзалу.

Головними питаннями напередодні старту ( в регіонах чемпіонати стартують по різному) 4-го сезону АФЛУ стали умови та формат проведення змагань, статус футзалістів-учасників та різні дрібниці,які мають бути однаковими для всіх учасників проекту. А це як мінімум 30 обласних та міських відбірних етапів, що делегують переможців та призерів на Всеукраїнський та Елітний фінали.

Щодо термінів, то більшість проголосувала за те, що всі регіональні чемпіонати незалежно від дати старту мають визначити переможців до 12 березня 2017 року. А вже за тиждень - 17-19 березня в одному з міст України відбудеться Всеукраїнський фінал, за яким через сім днів естафетну паличку перехопить Елітний фінал для призерів обласних чемпіонатів та володарів Кубків.

До Регламенту АФЛУ сезону 2016/2017 будуть внесені поправки, котрі стосуються таких моментів, як вік футзалістів. Спортсмени молодше 15 років до змагань допускатися не будуть, так само, як футболісти та футзалісти с діючими професійними контрактами всіх без виключення ліг України та сусідніх держав. Трансферний сезон в усіх аматорських чемпіонатах має закінчитися не пізніше 3 лютого 2017 року. Тобто практично всі учасники АФЛУ поступово підходять до загального знаменника – Регламенту, котрий в усіх нюансах однаковий для Волині, Києва, Дніпра, Вінничини та Житомирщини.

Проект АФЛУ набирає обертів та поступово набирає популярності в усіх куточках нашої країни. Приємно зазначити, що наша область тричі була представлена в усіх попередніх Всеукраїнських фіналах хорівською «Надією», а минулого сезону луцьким «Вотрансом» у Елітному фіналі.