Золотий дубль «Теми-Волинь»

 В неділю 5 червня офіційно закінчився футзальний сезон 2015/2016 років. В СК «Арена Спорт» був зіграний останній матч – фінал Кубку Луцька, в якому команда «Тема-Волинь» до комплекту золотих нагород змогла додати і кубок міста.

А розпочалося все ранковими матчами на стадії 1/2-ї фіналу, де остаточно з’ясувалося хто побореться за міський трофей у головному матчі. Першими на майданчик вийшли «Олімп» та «Дже Рост». Незважаючи на різницю у класі, «Олімп» за рахунок бажання та сконцентрованість у захисті довгий час залишався справжнім претендентом на фінал. Навіть пропущений на 13-й фатальній хвилині гол не збентежив хлопців у жовто-блакитній формі. Вони вперто шукали шляхи для взяття воріт «синіх» і на кожну атаку намагалися відповісти своєю вдалою дією. По перерві на табло горіла «одиничка» і номінальні господарі хлопчиками для побиття не виглядали. А коли лідер атак «олімпійців» Юрій Онищук покарав за помилку захист «Дже Росту» стало ще цікавіше.

Проте колектив, котрим в цей день керував Сергій Матяш, швидко оговтався, додав у швидкості і голи не забарилися. Гра дещо заспокоїлася, але за рахунку 3:1 на користь «джеростівців» Юрій Онищук вдруге у матчі відродив інтригу, забивши свій черговий гол. Це був останній успіх «Олімпу», адже суперник знову трішки додав і ще двічі розписався у воротах голкіпера господарів майданчика. Гідна бойова гра закінчилася перемогою «Дже Роста» з рахунком 5:2

Після цього відбулося продовження протистояння «Теми-Волинь» з «Авангардом 040», котрі в заключному матчі чемпіонату подарували глядачам драматичний поєдинок з гарним футзалом. Не став виключенням і звітний поєдинок, в якому добре знайомі суперники зустрілися вдруге поспіль за три дні.

Дебют матчу залишився за представниками «сорокового», які практично не припускалися помилок у захисті, а за першої можливості гостро контратакували. В одному з таких випадів Михайло Боднар відкрив рахунок у зустрічі і на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Авангарду».

Після відпочинку стараннями Антона Дригульского статус-кво було відновлено, але за 14 хвилин до закінчення основного часу гри Олександр Пясецький знову вивів свою команду вперед. Запахло сенсацією. Проте чемпіони міста швидко відігралися завдяки дублю того ж Антона Дригульского, а на 35-й хвилині Антон Капаєв поставив переможну крапку в цій цікавій та насиченій подіями грі. У фінал потрапила «Тема-Волинь».

В фіналі особливої інтриги не сталося. Без лідерів команди Романа Юлдашева та Ігоря Поліщука «Дже Рост» виглядав дещо розгублено і припускався надто великого відсотку браку в передачах та комбінаційних діях. Діючий чемпіон швидко відкрив рахунок і всередині тайму мав перевагу вже у два м’ячі. Після голу Дмитра Оляницького на мить здалося, що хлопці з вулиці Львівської повернулися до гри, але два поспіль влучних постріли Антона Дригульського зняли питання про переможця гри. Далі «Тема-Волинь» впевнено довела матч до переможного закінчення. А після фінальної сирени кубок Луцька з рук начальника управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради Юрія Волинця був переданий до клубного музею «Теми-Волинь» в якості другого експонату. Так тримати! Наші вітання! До зустрічі восени!

 

 

Результати матчів:

1/2 фіналу

«Олімп» - «ДжеРост» 2:5 (0:1)

Голи: Онищук (31,36) – Марчук Ю. (13,33), Лащук (31), Оляницький (39), Реферда (40).

«Тема-Волинь» - «Авангард 040» 3:2 (0:1)

Голи: Дригульський (23, 27), Капаєв (35) – Боднар (16), Пясецький (26).

 

Фінал

«Тема-Волинь» - «ДжеРост» 5:1 (2:1)

Голи: Вознюк (5), Дригульський (13, 24, 24), Киценюк (33) – Оляницький (15).