Кубок Луцька: У чвертьфіналах дві технічні та дві вольові

За підсумками жеребкування претенденти на Кубок Луцька з футзалу були поділені на чотири пари: «Фімімам» - «Олімп», «Теремно-Хліб» - «Дже Рост», «Бережанка» - «Авангард 040» та «Тема-Волинь» - «Стелс».

У суботу за різних причин без спортивної боротьби зійшли з турнірної дистанції команди «Стелс» та «Бережанка», яким відповідно були зараховані технічні поразки з рахунком 0:5, а «Тема-Волинь» і «Авангард 040» відразу потрапили до півфіналу, де жереб їх звів в одну пару.

А в інших поєдинках глядачі побачили справжню чоловічу боротьбу та стали свідками двох вольових перемог. Не зважаючи на журналістські штампи, матчі дійсно відповідали статусу кубкових.

В першому поєдинку команда «Теремно-Хліб» після потужного пострілу Дмитра Перванчука вийшла вперед і мала ще кілька непоганих нагод збільшити рахунок, але ще наприкінці тайму Дмитро Оляницький відновив рівновагу. По перерві команди продовжили гру в високому темпі, постійно погрожуючи воротам один одного. Рівна боротьба точилася з обох сторін. І тут на перший план вийшла фізична готовність та кадровий резерв. У «ДжеРоста» в обоймі було дві рівні «четвірки» та ще кілька граців на заміну, а «теремнівці» намагалися схилити шальку терезів успіху на свій бік в першу чергу стараннями своїх лідерів тезок Дмитрів – Перванчука та Бурковського. До середини другого тайму жовто-червоні ще підтримували шалений ритм гри, але після двох поспіль голів на 26-й та 27-й хвилинах ім’я переможця двобою вже не викликало сумнівів. Гравці «ДжеРосту» Дмитро Оляницький, Мирослав Пащук та Ігор Поліщук оформили дублі, а остаточну крапку у підсумковому результаті на останній хвилині поставив Віталій Ковалевський – 8:1.

В другому матчі події розгорталися за схожим сюжетом, але менш результативно з огляду на взяття воріт. У чемпіонаті Луцька нещодавно «Олімп» мінімально з перевагою лише в м’яч (1:0) обіграв «Фіміам» і створив на думку фахівців невеличку сенсацію. У черговому протистоянні друзів-суперників більшість вболівальників схилялася до думки, що «фіміамівцям» скоріш за все вдасться реваншуватися за поразку в першості. І події у грі підвереджували цю думку аж до 36-ї хвилини.

«Фіміам» атакував різноманітно і на гарній швидкості. Проте завершальні удари червоним явно не вдавалися. Після першого «сухого» (0:0) тайму номінальні господарі майданчика нарешті розіграли класичну комбінацію, що завершилася потужним ударом Андрія Ойовича під поперечину – 1:0.

Після цього «Фіміам» ще кілька разів мав нагоду відзначитися, але футзалістам явно бракувало точності. Гол у відповідь вийшов із нічого. Після серії помилок гравців обох команд та рикошетів м’яч відлетів до Михайла Бра гінця, котрий швидко розібрався і відправив «Селект» у рамку воріт суперників. А за кілька хвилин «обрізка» у центрі майданчика закічилася виходом «олімпівця» Павла Кузьміна з голкіпером сам на сам і Павло не схибив – 1:2. Останні «чисті» хвилини часу пройшли в позиційних атаках «Фіміаму», але успіху гравцям у червоному не принесли. Хоча в одній з атак м’яч лише чудом не потрапив у рамку «Олімпа». Чергова мінімальна перемога «синіх» дозволила їм вийти до 1/2 –ї фіналу Кубка Луцька.

 

Результати матчів:

«Тема-Волинь» - «Стелс» 5:0 (ТП)

«Бережанка» - «Авангард 040» 5:0 (ТП)

«Теремно-Хліб» - «Дже Рост» 1:8 (1:1)

Голи: Перванчук (8) – Оляницький (17, 27), Пащук (26, 36), Марчук (31), Поліщук (34, 38), Ковалевський (40)

«Фімімам» - «Олімп» 1:2 (0:0)

Голи: Ойович (8) – Брагінець (36), Кузьміч (38).

 

По закінченню матчів відбулася церемонія жеребкування півфінальної стадії. За її підсумками пари півфіналістів виглядають так:

«Олімп» - «Дже Рост »

«Тема-Волинь» - «Авангард 040»